Instalacja DirectX 9.0c End–User Runtime ?

Witam.
Spotkałem się z dziwnym problemem, a mianowicie przy próbie instalacji directa 9.0c nic się nie dzieje :)
tzn. instalator się uruchamia, akceptuje wyniki umowy i ...nic cały czas trwa inicjalizacja (raz w celu próby zostawiłem kompa na 10 minut).
Proces jest uruchomiony, zabiera 5,7 K pamięci ale zuźycie procka = 0%.
Winda jest nowo postawiona i mam problemy ze znalezieniem sterów do grafiki, pomyślałem sobie źe moźe direct to rozwiąźe.
Przy instalowaniu directa 8 i 9.0b nie ma takich problemów.
Directa próbuje instalować i z twardziela i z witryny microsoftu – rezultat taki sam, czyli nic (:

Moźe ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem, prosiłbym o jakieś sugestie.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 12

JN napisał:
...Masz płyte na VIA wgraj pakiet w wersji 4.49 lub 4.51do 4.53 i zobacz.Te karty są bardzo czułe na brak pakietu VIA ...

Faktycznie, przy stawianiu nowego systemu całkiem zapomniałem o instalce nowszych sterowników Via.
Zainstalowanie ich pomogło – nic się juź nie wiesza i przedewszystkim w końcu odpaliła instalka directx 9.0c.
Thx :)

P.S. Do wiadomości dla innych, którzy będe mieli takie problemy: stery Via 4.49 ; stery nvidii 66.93 i direct 9.0c – i wszystko jest OK
Marycha
Dodano
08.12.2004 09:49:24
Odinstaluj wszystkie stery do grafiki,porządnie,restart kompa i uruchom na sterach systemowych.

Reset biosu na defaults.

Masz płyte na VIA wgraj pakiet w wersji 4.49 lub 4.51do 4.53 i zobacz.Te karty są bardzo czułe na brak pakietu VIA .

Wgraj stery i zobacz.

Z uruchom komenda dxdiag i zobacz czy wszystko gra.

Jak nic przetestuj kompa na innej karcie grafiki wcześniej uruchom go na sterach systemowych.
JNJN
Dodano
07.12.2004 16:12:07
Odinstaluj wszystkie stery do grafiki,porządnie,restart kompa i uruchom na sterach systemowych.

Reset biosu na defaults.

Masz płyte na VIA wgraj pakiet w wersji 4.49 lub 4.51do 4.53 i zobacz.Te karty są bardzo czułe na brak pakietu VIA .

Wgraj stery i zobacz.

Z uruchom komenda dxdiag i zobacz czy wszystko gra.

Jak nic przetestuj kompa na innej karcie grafiki wcześniej uruchom go na sterach systemowych.
JNJN
Dodano
07.12.2004 16:12:07
EL NINO napisał:
Marycha, sprawdz sobie jak sie ma u Ciebie usluga kryptograficzna, albo moze nawet od razu w Uruchom wpisz "net stop CryptSvc" i zaraz "net start CryptSvc". No i po tym sprobuj odpalic instalke tego directx–a.

Usługi mam włączone, juź wczesniej przejrzałem wszystko dotyczące directa i próbowałem juź wszystkiego co było do zrobienia i co znalazłem na Forum.

Na tych nowych sterach nVidii (66.93)i z directem 9.0b mam problem nastepujący co jakiś czas robi mi się czarny ekran – widać tylko kursor – komp nie reaguje na nic, ale cały czas pracuje– tylko ja nic nie widzę – pomaga tylko reset na twardo. Co najciekawsze w podglądzie zdarzeń nic nie ma na ten temat !?
(przy sterach 56.72 było to samo)

Ale nic walcze dalej :)
Marycha
Dodano
07.12.2004 13:24:52
Marycha, sprawdz sobie jak sie ma u Ciebie usluga kryptograficzna, albo moze nawet od razu w Uruchom wpisz "net stop CryptSvc" i zaraz "net start CryptSvc". No i po tym sprobuj odpalic instalke tego directx–a.
EL NINO
Dodano
06.12.2004 22:51:17
No do oryginału troche mu brakuje :),
ale nie jest to jeden z tych widowsów z serialem ...–8TG6W–2B7Q8 :)
Marycha
Dodano
06.12.2004 19:41:07
A XP to oryginał,bo moźe tu problem z zainstalowaniem directaX 9.0c.
JNJN
Dodano
06.12.2004 19:06:33
Dzięki za rady, ale to nie był post dotyczący karty i sterów do niej :)

Chodziło mi o to czy ktoś wie DLACZEGO NIE MOGĘ ZAINSTALOWAĆ DIRECTX 9.0c ???

Ja wiem, źe w końcu wygram ze sterami i trafię w odpowiednie – ale NIE O STEROWNIKI CHODZI W TYM POŚĆIE !!!

P.S. Ale thx za rady, narazie działają mi dobrze stery 66.93.
Marycha
Dodano
06.12.2004 18:45:52
Próbowałeś instalować najnowszy sterownik AGP dla L4VXA2 ?
McScr@by
Dodano
06.12.2004 17:06:15
Karta nie najwyźszych lotów,więc się wiele nie spodziewaj.

Do tej karty tylko 56.72 praktycznie zero problemów,oczywiście wszystko zaleźy od płyty głównej.

Pamiętaj o prawidłowej zmianie sterownika,wyczyść dobrze i stery do płyty wgraj.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838
JNJN
Dodano
06.12.2004 16:55:31
Nie, nie sterowniki mam i wiem gdzie są.
Problem tkwi w tym iź nie mogę dopasować źadnych sterów – raz wywala system, raz jakieś tam gry nie działają a innym razem brak rozdzielczości wyzszych niź 800x600.
Teraz mam zainstalowane najnowsze stery do nVidii 66.93 i czekam czy się coś będzie działo dziwnego :)
Marycha
Dodano
06.12.2004 16:41:53
Sterowniki do kary graficznej znajdziesz tutaj :

:arrow: http://www.nvidia.pl/drivers.php

Jeśli to karta którą masz w sygnaturce.
McScr@by
Dodano
05.12.2004 22:28:03
Marycha
Dodano:
05.12.2004 14:16:28