Instalacja 2 drugiego dysku twardego.
Bardzo serdecznie proszę pomóc mi w zainstalowaniu drugiego dysku twardego.( System Win XP Pro)
Kupiłem nowy dysk twardy 80GB–(7200)WDC WD800JB, który ustawiłem na Master( ustawia się jedną zworką), natomiast mój stary dysk twardy– Maxtor– 33073H4 – 30GB (5400)ustawia się dwoma zworkami. I tu mam problem poniewaź nie ma czytelnej instrukcji jak ustawić na Slave.Próbuję róźnych konfiguracji i bez skutku. Albo jest on niewidoczny a gdy jest widoczny to komputar pracuje niestabilnie i się zawiesza.I raz go widać a raz nie, zupełnie losowo.
Gdy widać ten drugi dysk 30 GB to ma on przydzieloną literkę G a ten pierwszy dysk 80 GB, podzielony na 3 partycje C,E,F. Natomiast napęd oznaczony jest literką D. Czy moźna to jakoś uporządkowac?
Kupiłem nowy dysk twardy 80GB–(7200)WDC WD800JB, który ustawiłem na Master( ustawia się jedną zworką), natomiast mój stary dysk twardy– Maxtor– 33073H4 – 30GB (5400)ustawia się dwoma zworkami. I tu mam problem poniewaź nie ma czytelnej instrukcji jak ustawić na Slave.Próbuję róźnych konfiguracji i bez skutku. Albo jest on niewidoczny a gdy jest widoczny to komputar pracuje niestabilnie i się zawiesza.I raz go widać a raz nie, zupełnie losowo.
Gdy widać ten drugi dysk 30 GB to ma on przydzieloną literkę G a ten pierwszy dysk 80 GB, podzielony na 3 partycje C,E,F. Natomiast napęd oznaczony jest literką D. Czy moźna to jakoś uporządkowac?
Odpowiedzi: 2
http://www.maxtor.com/portal/site/Maxtor/menuitem.5d2b41d3cef51dfe29dd10a191346068/?channelpath=/en_us/Support/Product%20Support/ATA%20Hard%20Drives/Desktop/DiamondMax%2030%20VL%20Ultra%20ATA%20100
2 min szukania.....
2 min szukania.....
Na obudowie dysku powinno być ładnie przedstawione – dziwne... Jeśli podpinasz na slave i na taśmie z ym dyskiem ustawionym na master to podepnij go bez zworek i po krzyku.
PPM na Mój komputer > zarzadzaj > zarzadzanie dyskami i prawoklik na dysku i zmien litere dysku i sciezki
dy widać ten drugi dysk 30 GB to ma on przydzieloną literkę G a ten pierwszy dysk 80 GB, podzielony na 3 partycje C,E,F. Natomiast napęd oznaczony jest literką D. Czy moźna to jakoś uporządkowac?
PPM na Mój komputer > zarzadzaj > zarzadzanie dyskami i prawoklik na dysku i zmien litere dysku i sciezki
Strona 1 / 1