Insatalacja windyXP

Chciałem się zapytać dlaczego w sklepach komputerowych lepiej instalują systemy niź ja lub wiele osób.Są one bardziej stabilne,czy są jakieś tajniki instalacji lub jakimi programami ustawiają systemy. :?:

Odpowiedzi: 20

Seeker uczyłem się kiedyś telegrafi źeby zdobyć uprawnienia radioamatorskie kategori 1, ale się nie naumiałem bo zaniedbałem sprawę.
BTW poprzestałem na 8 odbiór a 12 nadawanie na sztorcowym.
Vy73 :wink: .
McScr@by
Dodano
28.08.2004 02:38:52
McScr@by:
OT :

Seeker a ile grup odbieralałeś/nadawałeś w ciągu min.
BTW, HAM Radio :?:

O ile mnie pamięć nie myli (a tym to juź moźe być róźnie) to chyba 15 grup trza było odbierać i nadawać w ciągu minuty.
Ale by móc to swobodnie robić trzeba było słuchać 18 – wtedy przy 15 był nawet czas by się po yaykach podrapać :wink:
Jedna grupa to 5 liter lub 5 cyfr lub pomieszane cyfry i litery.
Generalnie najłatwiej słuchało się /nadawało/ cyfry.
Z tym morsem to jest tak źe trzeba to codziennie ćwiczyć. Brak treningu prze np 2 tygodnie skutkował tym źe 15 grup wydawało sie jakby to było 20.
Nadaje się zwykle szybciej niz odbiera i to teź zaleźy czy kluczem elektronicznym czy zwykłym
Seeker
Dodano
27.08.2004 23:23:38
OT :

Seeker a ile grup odbieralałeś/nadawałeś w ciągu min.
BTW, HAM Radio :?:
McScr@by
Dodano
27.08.2004 19:46:58
EL NINO:
A yaykow Ci nie napromieniowalo ? :shock: :lol: .

Coś Ci sie popindoliło :P , to Ci z radarów za latarnie w nocy robili, :lol:
Seeker
Dodano
27.08.2004 01:33:24
Seeker:
Po titawie ...
No chyba ze tak :wink: .

P.S. Titi tata :P . A yaykow Ci nie napromieniowalo ? :shock: :lol: .
EL NINO
Dodano
27.08.2004 01:21:30
EL NINO:
Seeker:
Prędzej podejrzał hasło Administratora
Raczej tego hasla nie bylo :wink: .
Seeker:
... ja moje wpisuje wszystkimi palcami w ciągu 1,5 sekundy
To jak sie pozniej dostajesz do kompa ? :P No chyba ze walisz tymi wszystkimi palcami w Enter a mlody mysli ze ojciec taki szybki :mrgreen: .

Po titawie – II klasa specjalisty tak mi musi juź zostało choć ładnych parę lat minęło :P
Seeker
Dodano
27.08.2004 00:50:38
Seeker:
Prędzej podejrzał hasło Administratora
Raczej tego hasla nie bylo :wink: .
Seeker:
... ja moje wpisuje wszystkimi palcami w ciągu 1,5 sekundy
To jak sie pozniej dostajesz do kompa ? :P No chyba ze walisz tymi wszystkimi palcami w Enter a mlody mysli ze ojciec taki szybki :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
26.08.2004 22:59:04
Dzięki za porade napewno tak zrobie
sati
Dodano
26.08.2004 21:21:32
sati:
Powiem szczerze ja tego nie próbowałem,ale jak zakładałem konta i ograniczałem dostęp to syn jakims sposobem omojał to–moze mam w domu małego hakera

Prędzej podejrzał hasło Administratora – ja moje wpisuje wszystkimi palcami w ciągu 1,5 sekundy bowiem z podobnym hakierstwem w domu miałem do czynienia.
Jeśli wszystko zrobisz z ograniczeniami dla userów zgodnie ze sztuką to tzw. zwykły śmiertelnik nie ma szans – w XP rzecz jasna :lol:
Seeker
Dodano
26.08.2004 21:16:29
Powiem szczerze ja tego nie próbowałem,ale jak zakładałem konta i ograniczałem dostęp to syn jakims sposobem omojał to–moze mam w domu małego hakera
sati
Dodano
26.08.2004 21:08:51
sati:
problem tkwi w ograniczeniach źe moźna je bez duzego problemu obejść.

W XP ? :shock:
Podziel się wiedzą, jak to robisz
Seeker
Dodano
26.08.2004 21:01:48
problem tkwi w ograniczeniach źe moźna je bez duzego problemu obejść.
sati
Dodano
26.08.2004 20:59:24
Ogranicz im uprawnienia, jak kilka osob dosiedzie ci sie do komputera i kazdy zacznie działac na własna reke na uprawnieniach administratora to nie ma sie czemu dziwic. utowrz konta uzytkownikom i okresl ich prawa w zasadach zabaezpieczen i bedzie dobrze

pozdr.
FBlasteR
Dodano
26.08.2004 20:55:32
Po tych dyskusjach stwierzam źe jednak dobrze robie system tylko mam za duźo uźytkowników do komputera w domu. :lol:
sati
Dodano
26.08.2004 20:26:32
Pierwsze słysze o takiej sytuacji, moj XP sp1 + poprawki, powala na kolana po odchudzeniu go działa grubo ponad pół roku. Mało pamieci wykorzystuje. z uruchomina usługa Kaspersky'ego i gg, na 256MB RAM DDR wolne pozostaje 180–190 czasem dochodzi do 200 po uwolnieniu zbedynych informacji z kosci, wiec wykorzystanie na poziomie 50–60MB to bardzo mało, a co za tym idzie wiekasz wydajnosc, czas ładowania 40s, i przyznaje ze jest cholernie stabilny i działa jak złoto, co prawda doprowadzenie go do takiego stanu zajeło mi pół dnia albo i wiecej ale naprawde warto. W sklepach natomist instaluja tak oby było. Pytasz jakimi programami ustawiaja system, sekret tkwi rowniez w rejestrze, a co do programow jest kilka przydatnych, poczynajac od registry cleanerów, poprzez defragnetatory pliku wymiany ktorego defragmentatow windows nie obsługuje a konczac na usuwaniu temp czy wyłaczaniu zbednych usług.
FBlasteR
Dodano
26.08.2004 01:18:28
Ja swojego WinXp SP1 instaluje, potem wyłączam przywracanie systemu, wywalam Windws Messengera. Wyłaczam AutoAktualizacje, sprawdzam czy DMA powłączane, i to jest wszystko. SYSTEM JEST STABILNY JAK CHOLERA
kwiatus
Dodano
25.08.2004 23:37:31
Zgadzam się z tobą źe w sklepie róźnie moźe być.
sati
Dodano
25.08.2004 23:07:17
A to bardzo dziwne ja z kolei spotykam sie z całkowicie odwrotną sytuacja jeźeli sam instaluję system wszystko chodzi cacy i działa bez zarzutu a jak tylko którys z moich kolegów daje kompa do serwisu to zawsze się cośsypie ale cóź są fachowcy i fachowcy acha i jeszcze fachowcy są w sklepach oczywiście :twisted:
loookasz
Dodano
25.08.2004 02:12:01
Ja do tej pory sam instalowałem system tylko zostałem zmuszony do oddania do sklepu.Nie raz po instalacji jest tak źe system chodzi 3–5 miesięcy a czasami pada po 1 miesiącu
sati
Dodano
24.08.2004 22:45:27
Nie ma co nigdy nie widziałem źeby któryś z pracowników uźywał takiego programu a co do stabilności to zawsze sam sobie robię system jak mi padnie i nie wierzę w programy które mają głębszą konfigurację!! :)
WaGonik
Dodano
24.08.2004 20:14:14
sati
Dodano:
23.08.2004 22:50:47
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2