informacje o komputerze ...

Witam. Od niedawna mam nowy komputer z proceseorem dwu-rdzeniowym. We wlasciwosciach systemu wyswietla mi takie cos: [img]http://img103.imageshack.us/img103/2379/kompiy1.jpg[/img] Co oznacza wartosc w czerwonym kwadracie ?

Odpowiedzi: 2

ni mniej ni wiecej oznacza to, ze jak procesor nie bedzie wyrabial to MHz procesora rosna ? czy ta druga wartosc jest stala ? jezeli tak, to gdzie ja zmienic zeby byl caly czas MAX ? :)
uglybean
Dodano
06.11.2007 18:26:56
  • Anathema 06.11.2007 23:59:14

[quote=uglybean]ni mniej ni wiecej oznacza to, ze jak procesor nie bedzie wyrabial to MHz procesora rosna ?[/quote] Tak! Jak zajdzie potrzeba to taktowanie zostanie podniesione do maksymalnej wartości. [quote=uglybean]czy ta druga wartosc jest stala ? jezeli tak, to gdzie ja zmienic zeby byl caly czas MAX ? :) [/quote] Tak, generalnie to powinno być 800 MHz (zawsze jest jakiś +/-). Co do tego MAX: po co? :) Toż to samo się robi jak trzeba :]

[quote=uglybean] Co oznacza wartosc w czerwonym kwadracie ? [/quote] Ni mniej, ni więcej, aniżeli to, że prawidłowo działa oszczędzanie energii procesora. Gdy CPU nie jest obciążone to jego taktowanie jest mniejsze ;-)
Anathema
Dodano
06.11.2007 15:57:22
uglybean
Dodano:
06.11.2007 10:54:01
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1