informacje na ekranie powitalnym

mam załoźone dwa konta. podczas przełączania uźytkowników pod nazwą jednego z kont jest informacja źe np. w skrzynce znajdują się dwie nieprzeczytane wiadomości lub źe jest uruchomionych np 2 programów. i wszystko się zgadza. teraz pytanie: dlaczego tego typu informacje nie są wyświetlane pod nazwą drugiego uźytkownika. niezaleźnie od tego ile jest nieprzeczytanych wiadmości i ile jest uruchomionych na tym koncie programów, info pod loginem mówi tylko: zalogowany :?:

Odpowiedzi: 17

Witam

Czy w miedzyczasie komus udalo sie rowiazac wyzej opisany problem??

Mateo_e11
mateo_e11
Dodano
20.01.2006 13:09:36
Bobi_robert:
misfitna:
na koncie z którego na ekranie powitalnym jest info o poczcie nieodebranej jest tylko jedna skrzynka, a na drugim jest 5 skrzynek.

misfit:
teraz juź widać ile programów jest uruchomionych, ale nie widać ile jest odebranej poczty na koncie Tomek

Rozumiem ze na koncie Tomek masz skonfigurowanych 5 kont pocztowych ale czy wprowadzałeś do nich hasła badź umieszczałeś je w jakiejś konkretnej toźsamości i czy robiłeś hasło na tą toźsamość i kaźde konto z osobna??

konta nie są zahasłowane, nie tworzyłem takźe oddzielnych toźsamości. po prostu po odpaleniu outlook expresa mam dostęp do kont bez źadnych haseł ani innych zabezpieczen. co do ilości uruchomionych programów to np. jeśli uruchomiony jest emule lub total commander to takźe nie jest pokazywane na ekranie powitalnym źe są one uruchomione (być moźe to źe zminimalizowane są do traya ma jakieś znaczenie)
misfit
Dodano
15.09.2004 10:01:41
EL NINO:
To moze 1024 ? To przeciez 1 kilo :mrgreen:

w systemie dwójkowym to bedzie pewnie jakie 10000000000 :P
Bobi
Dodano
15.09.2004 00:18:06
Bobi_robert:
chronos:
A jaki problem zamiast 0 wprowadzić np. 4? :>

i myslisz ze zadziala zareczam ze nie
Sprawdz
To moze 1024 ? To przeciez 1 kilo :mrgreen: .

P.S. Trzeba chyba bedzie oglosic dzien 14.09 dniem nowych hipotez :P :P .
EL NINO
Dodano
14.09.2004 22:29:33
chronos:

i myslisz ze zadziala zareczam ze nie
Sprawdz
Bobi
Dodano
14.09.2004 22:13:40
Bobi_robert:
Tyle ze dodanie takiej wartosci usunie w ogole ta informacje :? a chyba nie o to autorowi tematu chodzi
misfit zerknij do tego ciagu co wyzej i zobacz jakie sa w nim klucze powinny być z nazwami kont

BTW misfit jeszcze nie odpisał na mojego poprzedniego posta wiec pozostaje czekac

chronos
Dodano
14.09.2004 22:08:05
Tyle ze dodanie takiej wartosci usunie w ogole ta informacje :? a chyba nie o to autorowi tematu chodzi
misfit zerknij do tego ciagu co wyzej i zobacz jakie sa w nim klucze powinny być z nazwami kont

BTW misfit jeszcze nie odpisał na mojego poprzedniego posta wiec pozostaje czekac
Bobi
Dodano
14.09.2004 22:00:42
misfit:
chronos:
misfit:
mam załoźone dwa konta. podczas przełączania uźytkowników pod nazwą jednego z kont jest informacja źe np. w skrzynce znajdują się dwie nieprzeczytane wiadomości lub źe jest uruchomionych np 2 programów. i wszystko się zgadza. teraz pytanie: dlaczego tego typu informacje nie są wyświetlane pod nazwą drugiego uźytkownika. niezaleźnie od tego ile jest nieprzeczytanych wiadmości i ile jest uruchomionych na tym koncie programów, info pod loginem mówi tylko: zalogowany :?:

Moźe taka informacja została dla tego konta po prostu wyłączona? :)

extra dzięki, bardzo mi pomogłeś :wink: :evil: a teraz pomóź mi jeszcze raz gdzie tę opcję moźna włączyć/wyłączyć??

Edytor rejestru i klucz HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows
CurrentVersion UnreadMail. Tutaj utwórz nowy wpis jako wartość DWORD o
nazwie MessageExpiryDays i ustaw wartość tego wyraźenia na 0
chronos
Dodano
14.09.2004 21:10:53
misfitna:
na koncie z którego na ekranie powitalnym jest info o poczcie nieodebranej jest tylko jedna skrzynka, a na drugim jest 5 skrzynek.

misfit:
teraz juź widać ile programów jest uruchomionych, ale nie widać ile jest odebranej poczty na koncie Tomek

Rozumiem ze na koncie Tomek masz skonfigurowanych 5 kont pocztowych ale czy wprowadzałeś do nich hasła badź umieszczałeś je w jakiejś konkretnej toźsamości i czy robiłeś hasło na tą toźsamość i kaźde konto z osobna??
Bobi
Dodano
14.09.2004 20:34:18
misfitna:

misfit:

Bobi
Dodano
14.09.2004 20:34:18
ad 1. przełączam uźytkowników tak jak narysowałeś :D
ad 2. nie, nie jest napisane "zalogowany" ekran wygląda tak:

ad 3. teraz juź widać ile programów jest uruchomionych, ale nie widać ile jest odebranej poczty na koncie Tomek natomiast na koncie Sylwia tak jak widzisz jest napisane "2 nieprzeczytane wiadomości" na źadnym z kont nie był uruchomiony outlook podczas robienia zrzutu ekranu.
(na kaźdym z kont jest 2 nieodebrane wiadomości)
misfit
Dodano
14.09.2004 18:46:04
misfit:
oprócz wiadomości o nieodebranej poczcie widnieje takźe wiadomość o liczbie uruchomionych programów. natomiast na drugim koncie takiego info nie ma.

Pozwoliłem sobie sprawdzic to u siebie i mam kolejne pytania
1. Czy przełaczasz urzytkowników czy całkowicie sie wylogowujesz z konta??
1.1 Jesli przełaczasz to jest napisane Zalogowany ??
2. Czy rzeczywiscie masz włączone jakieś programy na tym koncie bez podpisu i wziałeś przełącz urzytkownika
poniewaź po wylogowaniu rzeczywiscienic nie jest napisane
Bobi
Dodano
14.09.2004 18:15:15
Bobi_robert:
Na drugim koncie rowniez masz skonfigurowane konto w Outlook'u??

tak na obu kontach mam skonfigurowaną pocztę w outlook express z tym źe na koncie z którego na ekranie powitalnym jest info o poczcie nieodebranej jest tylko jedna skrzynka, a na drugim jest 5 skrzynek. ale przypominam źe to tylko części mojego problemiku :? . oprócz wiadomości o nieodebranej poczcie widnieje takźe wiadomość o liczbie uruchomionych programów. natomiast na drugim koncie takiego info nie ma.
misfit
Dodano
14.09.2004 18:03:24
Na drugim koncie rowniez masz skonfigurowane konto w Outlook'u??
Bobi
Dodano
14.09.2004 17:19:29
chronos:
misfit:

extra dzięki, bardzo mi pomogłeś :wink: :evil: a teraz pomóź mi jeszcze raz gdzie tę opcję moźna włączyć/wyłączyć??
misfit
Dodano
14.09.2004 16:58:30
chronos:
misfit:

misfit
Dodano
14.09.2004 16:58:30
misfit:

chronos
Dodano
14.09.2004 15:22:13
misfit
Dodano:
13.09.2004 23:43:28
Komentarzy:
17
Strona 1 / 1