Ilość pobranych danych
Witam!
Od niedawna mam dostęp do Internetu za pośrednictwem telewizji kablowej. Zgodnie z umową ogranicza mnie limit danych, które mogę pobrać z sieci w ciągu miesiąca. Ostatnio niebezpiecznie zbliźyłem się do owej granicy. Co prawda, na stronie usługodawcy mogę sprawdzić ile pobrałem danych, ale z pewnym poślizgiem.
Czy istnieje jakiś program liczący ile "ściągnięto" danych z Internetu za pośrednictwem "kabla"? W poszukiwaniach natknąłem się jedynie na liczniki połączeń modemowych.
Pozdrawiam
Od niedawna mam dostęp do Internetu za pośrednictwem telewizji kablowej. Zgodnie z umową ogranicza mnie limit danych, które mogę pobrać z sieci w ciągu miesiąca. Ostatnio niebezpiecznie zbliźyłem się do owej granicy. Co prawda, na stronie usługodawcy mogę sprawdzić ile pobrałem danych, ale z pewnym poślizgiem.
Czy istnieje jakiś program liczący ile "ściągnięto" danych z Internetu za pośrednictwem "kabla"? W poszukiwaniach natknąłem się jedynie na liczniki połączeń modemowych.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
Tez mam nata przez kablówke (CHELLO) i jeśli masz to samo to nie masz sie co martwić o limit danych. Sam operator chello sie przyznał ze nie mają takich technicznych mozliwości zeby sprawdzic ile dokładnie pobrałes danych, jest to tylko wartośc statystyczna, naliczana automatycznie, jezlei robisz przerwy w pobieraniu danych na luzaku mozesz przekroczyc ten limit. Podam Ci przykład: w pierwszy miesiąc po podpieciu, zablokowali mi neta po 6 dniach urzytkowania, tak zciagałem duzo i kompa prawie ze nie wyłączałem, a limit mam 15GB. A jezeli robisz przerwy w sciaganiu np duzo zciagasz co pare dni, a potem nic, tym sposobem doszedlem do 20GB i nawet mnie nie odcieli.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Polecam ci standardowa opcje w winXP :
Start/Uruchom/cmd/net statistics workstation
Duzo ciekawych rzeczy pokaze ci ta opcja, miedzy innymi ilosc pobranych plikow od ostatniego wylaczania kompa itp.
Start/Uruchom/cmd/net statistics workstation
Duzo ciekawych rzeczy pokaze ci ta opcja, miedzy innymi ilosc pobranych plikow od ostatniego wylaczania kompa itp.
W ostatnim nr Expert–Komputer Swiat masz do wyboru
dwa programy Du–meter lub Net–meter ta ostatnia jest
nawet darmowa tylko 9zl za gazete.Pozdrawiam
dwa programy Du–meter lub Net–meter ta ostatnia jest
nawet darmowa tylko 9zl za gazete.Pozdrawiam
Wielkie dzięki, właśnie o to mi chodziło. Pozdrawiam
Prosze http://www.dumeter.com/
Prosze http://www.dumeter.com/
Strona 1 / 1