Ikony w XP....pytania.

Mam kilka pytan odnosnie ikon w XP...prosze nie piszcie mi ze mozna to i owo zrobic w programach typu Icon Packager , DesktopX....itd. Wszystkie pytania dotycza konkretnie Windowsa XP Pro.......ikony sa w formacie *icon.

wiec tak:

– jak zmienic ikonke konkretnie kosza
– jak zmienic ikonke danego rodzaju pliku np. zeby wszystkie jpg mialy taka ikonke jaka mi sie podaba
– czy da sie zrobic tak zeby tylko dana ikona np. Internet Explorera byla nieco wieksza....wiem jak powiekszyc wszystkie ikony na pulpicie ....ale ja chce miec wieksze tylko niektore.

Pozdraiwam!!!

Moze ktos z Was wie jak to zrobic????

Odpowiedzi: 2

Mozna tez zainstalować sobie StyleXp 2.0 lub tez IconPackager i wtedy bez większego problemu moźesz zmieniać sobie prawie wszystkie ikony w systemie.
Anonymous
Dodano
29.01.2004 16:19:53
:arrow: ikonę kosza Zmienisz klikając prawym klawiszem myszy na pulpit, następnie przejdź do zakładki "pulpit" i kliknij "dostosuj...", na karcie "ogólne" zmienisz ikony kosza i nie tylko :)
:arrow: ikony programów Zmienisz wchodząc (np.) do "Mojego komputera" i z menu "Narzędzia" wybierz "Opcje folderów", w otwartym oknie kliknij na "typy plików" i wybierz interesujące Cię rozszerzenie (np. 'obraz jpeg' lub 'dźwięk typu wave') i kliknij "zaawansowanie" i "zmień ikonę"...
:arrow: jak chcesz zmienić ikonę folderu to prawoklik na interesujący Cię katakog i wybierz "właściwości" i przejdź na kartę "dostosowanie" wybierz "zmień ikonę" i po wszystkim :D
bajtek
Dodano
29.01.2004 12:19:30
Sobax
Dodano:
29.01.2004 09:36:57
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1