ikony w XP pro
Postawiłam świeźutki system. Z kompa korzysta 3 userów. Ja jako administrator. System się zaktualizował i... po kaźdym restarcie (ale tylko na moim uźytkowniku) przywraca domyślny wygląd ikon pulpitu, panelu ster. i drukarek. DLACZEGO?
Dodam jeszcze, źe czasem przy zmienianiu ich ponownie wyświetla komunikat, źe plik .ico jest niezgodny z "czymś tam Win NT" (chodzi mu o .dll).
Niki
I jeszcze coś. Od początku nie wyświetla się podgląd miniatur plików .htm, .html. Da się coś z tym zrobić?
Niki
Dodam jeszcze, źe czasem przy zmienianiu ich ponownie wyświetla komunikat, źe plik .ico jest niezgodny z "czymś tam Win NT" (chodzi mu o .dll).
Niki
I jeszcze coś. Od początku nie wyświetla się podgląd miniatur plików .htm, .html. Da się coś z tym zrobić?
Niki
Odpowiedzi: 9
http://www.ucware.com/apev/how-to-extract-icons.htm
http://www.towofu.net/soft/e-aicon.php
podepnę się tutaj...
Ma ktoś może sposób na "wyciągnięcie" samej ikony z pliku exe.
Plik exe jest ogromny, a interesuje mnie sama ikona - zapisana np. w pliku *.ico
Próbowałam. Sprawdziłam kilka plików z podejrzeniem, ze nie akceptuje tych konkretnych. Nie zmieniałam ikon źadnym programem, zwyczajnie Własciwości pulpitu–>dostosuj pulpit.
Skoro chodzi o ikony i zmienia na standardowe tzn źe zmieniałaś je na inne, czyli musi być coś pokopane z programem zmieniajacym ikony, albo z plikiem w ktorym były ikony. Moźliwe jest źe plik w którym były ikony zmienił [tzn ty zmieniłaś] nazwe, albo zmienił ścieźke no i klapa. Spróbuj załadować inne ikony i potem spowrotem te swoje.
Ba! Ja juź to zrobiłam! Bezskutecznie...
Witam
Wiem, źe to niefachowo, ale moźe usunąć tego uźytkownika i zrobić profil od nowa?
Pozdrawiam
woytec60
Wiem, źe to niefachowo, ale moźe usunąć tego uźytkownika i zrobić profil od nowa?
Pozdrawiam
woytec60
Nie mogę sprawdzić, bo teraz nie wyświetla źadnego komunikatu. Przywraca dalej. Wyłączyłam opcję Załaduj plik określonego stylu wizualnego lub wymuszaj zastosowanie schematu Klasyczny Windows w gpedit.msc. Bez skutku. Dlaczego tylko na jednym uźytkowniku?
To `cośtam` łaskawa bądź spracyzować. Brak danej biblioteki dynamicznej waźnym powodem być moźe. Bez pełnej diagnostyki problemu pomóc nie zdołamy Ci.
Jak mieć nazwę będziesz, w rejestrze odwołania do niej sprawdź.
Pozdrawiam.
Jak mieć nazwę będziesz, w rejestrze odwołania do niej sprawdź.
Pozdrawiam.
pytanie dalej aktualne!
Strona 1 / 1