Ikony pulpitu

Witam.
Mam dziwny problem.
Wczoraj instalowalem xp– pro i po zakonczeniu instaliki zawsze dostosowuje go dla swoich potrzeb.
jedna z czynosci jest zmiana"klikania", tzn. ilosci klikniec potrzebnych do otwozenia pliku/folderu.
mam to zmienione na jedno klikniece( cos jak linki na stronach www).
Chodzi o o, ze po najechaniu na plik/folder wczesniej nastepowalo podkreslenie opisu pliku/fplderu, teraz zaznacza sie na niebiesko(prostokat)– w opcjach jest zaznaczone( w opcji wyglad), na bezbarwne tlo ikon/folderow.
Przeinstalowalem winde i to samo, wczesniej bylo Ok i dziwi mnie to bardzo i jednoczesnie denerwuje, przyznacie, ze niebieskie podswietlenie paskudnie wyglada;)
Wie ktos co, jak i dlaczego– jak to zmienic, jest to jakis blad windy procesu instalacji czy czego?
pozdrawiam i z gory wielkie dzieki.
Slawek.

Odpowiedzi: 4

a w moj komputer>narzedzia>opcje folderow> macie zaznaczone podkresl tytul ikon tylko po ich wskazaniu
darekhh
Dodano
17.09.2003 03:01:09
u mnie wczesniej tak nie bylo, tzn. po najechaniu kursorem na plik/folder nastepowalo podkreslenie opisu pliku/folderu, bez zmieniania koloru tla–bylo tylko zaznaczenie elementu ktory klikalem bezbarwnym obramowaniem(prostokatna obwodka) dopiero po tej instalce( zreszta juz drugiej) tak sie stalo
skolodziejczyk
Dodano
04.09.2003 17:44:21
U mnie jest to samo, więc to nie jest błąd. I zgodze się – paskudnie to wygląda.
mars28
Dodano
04.09.2003 16:01:47
Nigdy tego nie stosowałem, ale teraz zmieniłem na jedno kliknięcie i takźe mam podświetlanie na niebiesko po najechaniu na ikonę. Podkreślenie mam na stałe np. tak: Mój komputer a po najechaniu podświetla się sam napis a nie cała ikona. Jak masz tak samo to pewnie nie jest to źaden błąd, ale być moźe moźna to jednak jakoś zmienić... :wink:
W.Axl Rose
Dodano
04.09.2003 01:10:52
skolodziejczyk
Dodano:
03.09.2003 21:56:13
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1