ikonki stron internetowych w "Ulubione"

Po dodawaniu kolejno stron internetowych do "ulubionych" pojawiają się przy niektórych małe ikonki które pomagają w odnalezieniu jej spośród innych nie wyróźniających się takim znakiem.
Problem leźy w tym źe one po jakimś czasie znikają co znacznie utrudnia przejrzystość tego folderu.
Co zrobić by one nie znikały i by na nowo tam powróciły?
Dodam źe wykasowanie takiej strony z folderu ulubione i ponowne jej zapisanie w tym miejscu nie przynosi oczekiwanego rezultatu.

Odpowiedzi: 5

Otóź śmiem podwaźyć Twoją teorię dotyczącą tego jako bym ja sam to robił za pomącą jakichkolwiek aplikacji systemowych–no chyba źe dopuszczasz by było to moźliwe po defragmentacji. Napisze więcej–w jednej z poprawek które wydał Microsoft (nie wiem tylko której)jest weryfikacja, by tego typu zdarzenie nie następowało po tym jak się chce oczyścić dysk z tymczasowych plików internetowych, a dzieję się tak wtedy gdy ta wspomniana poprawka jest nie zainstalowana. Nie jest ona odrębną poprawką lecz jest zamieszczona na jednej z tych które dotyczą zgoła innego problemu
ciaki
Dodano
13.04.2004 03:05:04
Sposób jest ale bardzo niewygodny :

Nie czyść plików Temp, bo same z siebie się nie czyszczą tylko User je czysci za pomocą aplikacji systemowych, aplikacji firm trzecich lub ręcznie.

Po jakimś czasie wyczyść Temp i Ulubione i stwórz na nowo listę ulubione i tak w kółko.

Sposób jest, ale jego przydatność zostawia wiele do źyczenia.
McScr@by
Dodano
13.04.2004 02:40:45
Sposób jest ale bardzo niewygodny :

Nie czyść plików Temp, bo same z siebie się nie czyszczą tylko User je czysci za pomocą aplikacji systemowych, aplikacji firm trzecich lub ręcznie.

Po jakimś czasie wyczyść Temp i Ulubione i stwórz na nowo listę ulubione i tak w kółko.

Sposób jest, ale jego przydatność zostawia wiele do źyczenia.
McScr@by
Dodano
13.04.2004 02:40:45
Dziękuje.
Bardzo moźliwe źe to nawet ja sam ten temat kiedyś poruszyłem, lecz do dzisiaj chyba nie otrzymałem na niego odpowiedzi a gdyby było inaczej–no cóź koledzy którzy zakładają tematy nie zawsze precyzują w nich o co chodzi pisząc tylko pomocy i wtedy czasami cięźko jest znaleźć je wyszukiwarce więc uwaźam źe niema sensu się powtarzać w stylu "ten temat juź był poruszany na forum–poszukaj" chociaź w Twoim wypadku otrzymałem odpowiedź za co jeszcze raz dziękuje. Dodam tylko źe trudno mi w to uwierzyć źe nie mam na to źadnego wpływu by zatrzymać proces samooczyszczania się tych plików ale być moźe jednak tak jest.
ciaki
Dodano
13.04.2004 01:01:28
Temat był poruszny na forum.
Podczas czyszczenia plików Temp ikony zostają usunięte a na ich miejsce pojawiają się domyślne IE.
Nic nie zrobisz, aby przywrócić domyślny wzór ikon w ulubione.
Zostają 2 wyjścia :

Pogrupować do okreslonych folderów ulubione, lub przypisać do niektórych pozycji ikony dostępne z właściwości ulubionych ( zmień ikone ).
McScr@by
Dodano
12.04.2004 23:41:10
ciaki
Dodano:
12.04.2004 23:14:33
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1