Ikona Neostrady

Czy da sie cos zrobic by przy polaczeniu z Neostrada ikona pokazyjaca polaczenie minimalizowala sie do paska Tray a nie tak jak zwykle programy? bo tylko zajmuje miejsce na pasku?

Odpowiedzi: 10

a ja chciałem zapytac o tą oto ikonke (jest w załączniku) czy musi sie uruchamiać przy starcie windowsa czy moźna ją wyźucić z autostartu ??
Lopi
Dodano
07.01.2004 23:35:00
zauwazylem ciekawa prawidlowosc [na xp pro i na win98se], ze po usunieciu strfy neo zasysanie wzroslo o 10–15 kb/s :) bardzo ciekawe, polecam jazde na samych sterach !
Anonymous
Dodano
07.01.2004 04:42:30
sapero:
niestety co 24h serwer telekomu mnie wywala i mam nowe IP i nie da się tego zhakować źadnym progiem.

Straszna lipa :/ Widze, ze trzeba pochwalic TPSA – na neozdradzie rozlancza co 7 dni, wiec da sie przezyc.
messias
Dodano
05.01.2004 22:21:22
tez miałem podobny problemik. Aktualnie jestem na usługach DSL w niemczech (T–online). Zaraz po zakupie kompa postarałem sie o internet, a źe niemiecka myśl to kasa – łącze z netem tylko przez linię telefoniczną. No to ok. Dostalłem CD z softem dostępowym do netu. I...(haha) dane dostępowe to:
A. 12 cyfr – numer identyfikujący
B. 12 cyfr – numer klienta telekomu
C. 4 cyfry – numer komputera (w sieci domowej)
D. 8 cyfr – hasło

wiecie co trzebabyło wpisac do nowego połączenia (windosowego) źeby sie połączyć z netem bez tego głupiego softu z telekomu?
ABC@t–online.de i hasło D w stosownym okienku
gdzie A,B i C to 28 cyfr w jednym ciągu.
Poza tym, co ileśtam minut wywalało okienko źe za 20 sekund utrace połączenie. Program Flatrate steckdose poskromił ten problem :) co jakiś czas wysyła w net (nastawialny) adres URL i dzięki temu nie wywala mi okienka disconnect; ale niestety co 24h serwer telekomu mnie wywala i mam nowe IP i nie da się tego zhakować źadnym progiem. Pozostaje radiówka do uniwerku za Renem...
Anonymous
Dodano
05.01.2004 01:41:49
1. Start;
2. Połącz z {Panel Sterowania};
3. Pokaź wszystkie połączenia {Połączenia sieciowe i internetowe; Połączenia sieciowe};
4 Utwórz nowe połączenie { w menu folderu z lewej strony};
5 Połącz z internetem;
6 Konfiguruj Moje Połączenie Ręcznie;
7 Połącz uźywając modemu telefonicznego;
8 Wpisz nazwę np: "neostrada";
9 Następnie numer telefonu { w moim przypadku była to poprostu gwiazdka "*" i najprawdopodobniej jest to ogólny numer dostępowy;
10. Teraz "Nazwa Uźytkownika@neostrada.pl" poniźej hasło {Nazwa i hasło wygenerowane oczywiście przy rejestracji};
11. I dodaj sobie skrót na pulpit aby było prościej – klik w skrócik i gotowe.ściągnąłem to z jakiegoś topicu i działa........
Anonymous
Dodano
31.12.2003 19:11:32
MiNos:
Czy da sie cos zrobic by przy polaczeniu z Neostrada ikona pokazyjaca polaczenie minimalizowala sie do paska Tray a nie tak jak zwykle programy? bo tylko zajmuje miejsce na pasku?
moze jakis program co bedzie ikonki i programy chowal do taya ? np AllToTray
gieras
Dodano
29.12.2003 19:43:58
ja mam neo+ i zainstalowałem tylko sterowniki do modemu(sagem) z płyty co dostałem od TP i jak zainstalowałem to na pulpicie pojawia się ikona połączenia i tylko wystarczy wposać nazwe uźytkownika i chasło i go na neta :D :D :D

PS. teź nie nawidze tego syfu od tp :evil:
Lopi
Dodano
29.12.2003 19:29:16
Ja nie mam neo ale moźna utworzyć normalne połączenie (chyba). Ja się nie znam na neo ale mój kolega ją mikał przez 1 miesiąć i się łączył bez źadnych goofienek :D
PgX
Dodano
29.12.2003 15:49:28
Wiec jaki jest jeszcze sposob aby sie laczyc z Neo a przy okazji jakie jej skladniki instalowane razem z pakietem instalacyjnym mozna wywalic z autostartu?
MiNos
Dodano
29.12.2003 15:19:07
Ja bym nie uźywał tego goofnianego programu dołączonego do neostrady :wink: Tylko wnerwia :?
PgX
Dodano
29.12.2003 13:20:31
MiNos
Dodano:
29.12.2003 10:32:53
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1