IIyama Seria X 19} PROBLEM
Witam :) Kupiłem sobie lcd 19 Iiyamy i mam bardzo dziwny problem :/ To ze nie umiem go ustawic tak zeby ładnie wyswietlał literki to jedno one sa zawsze jakies dziwne po włączeniu ClearType dopiero nabieraja wygladu czy LCD maja tak zawsze ? Dodam ze to moj 1 lcd Nastepny problem chyba najwazniejszy to to ze po ustawieniu max rozdzielczosci i odswiezania jaka ten monitor wytrzymuje tj 1280 x 1024 i 75 Hz przez monitor jak sie przyzjzec przechodza takie jakies paseczki mało widoczne z dołu do góry po skosie Strasznie mnie to martwi i denerwuje dopiero jak zmniejsze oswiezanie to znika ale wtedy obraz jest taki słaby ze szok :/ mam karte graficzna GF3 ti200 64Mb i oczywiscie uzywam złacza D Sub Ehh znacie moze jakas polska strone jak nalezy ten monitor ustawic bo w ksiazce od monitora sa wszystkie jezyki tylko nie PL a tam nawet nie pisze jak ustawic tylko do czego sa poszczegolne funckje Myslałem ze te paski to wpływ spadku napiecia ale rano tez tak jest ... Aaa i jak zrobie na auto wszystko w funkcjach monitora ustawia mi taka jasnosc ze oslepnac mozna i nastepny dizwny problem to taki ze w gg sa strasznie małe roznice w ramkach jak ktos do mnie cos napisze i z daleka nie widac ze ktos cos napisał czy nie dopiero jak sutawie jakies pierdoły z Gamma Kontrast itd na najnizsze to roznica zaczyna byc widoczna:/ Błagam juz nie wiem co robic ;(
Odpowiedzi: 4
Czyli z tego co zrozumiałem moj GF 3 nie wyrabia juz przy takich rozdziałkach?? trzeba zmienic karte :) czyli poł kompa :)
Tak ,to jest zależność trzeba dobrać monitor do karty lub odwrotnie.Poczytaj
http://www.idg.pl/news/114827.html
Hmmm Ale czy to normalne zeby az takie miec problemy (kilka problemow) przez głuypia karte
Dlaczego uważasz ,że to wina monitora ?Bardziej bym optował za tym że jednak karty graficznej .
Ustawienie czcionek clear type rzeczywiście poprawia obraz , na zasadzie wygładzania czcionek . Na jednych kartach graficznych i monitorach LCD jest to duża zauważalna różnica , na innych nie.
Strona 1 / 1