IIyama Seria X 19} PROBLEM

Witam :) Kupiłem sobie lcd 19 Iiyamy i mam bardzo dziwny problem :/ To ze nie umiem go ustawic tak zeby ładnie wyswietlał literki to jedno one sa zawsze jakies dziwne po włączeniu ClearType dopiero nabieraja wygladu czy LCD maja tak zawsze ? Dodam ze to moj 1 lcd Nastepny problem chyba najwazniejszy to to ze po ustawieniu max rozdzielczosci i odswiezania jaka ten monitor wytrzymuje tj 1280 x 1024 i 75 Hz przez monitor jak sie przyzjzec przechodza takie jakies paseczki mało widoczne z dołu do góry po skosie Strasznie mnie to martwi i denerwuje dopiero jak zmniejsze oswiezanie to znika ale wtedy obraz jest taki słaby ze szok :/ mam karte graficzna GF3 ti200 64Mb i oczywiscie uzywam złacza D Sub Ehh znacie moze jakas polska strone jak nalezy ten monitor ustawic bo w ksiazce od monitora sa wszystkie jezyki tylko nie PL a tam nawet nie pisze jak ustawic tylko do czego sa poszczegolne funckje Myslałem ze te paski to wpływ spadku napiecia ale rano tez tak jest ... Aaa i jak zrobie na auto wszystko w funkcjach monitora ustawia mi taka jasnosc ze oslepnac mozna i nastepny dizwny problem to taki ze w gg sa strasznie małe roznice w ramkach jak ktos do mnie cos napisze i z daleka nie widac ze ktos cos napisał czy nie dopiero jak sutawie jakies pierdoły z Gamma Kontrast itd na najnizsze to roznica zaczyna byc widoczna:/ Błagam juz nie wiem co robic ;(

Odpowiedzi: 4

Czyli z tego co zrozumiałem moj GF 3 nie wyrabia juz przy takich rozdziałkach?? trzeba zmienic karte :) czyli poł kompa :)
Davis86
Dodano
08.07.2007 15:54:21
Tak ,to jest zależność trzeba dobrać monitor do karty lub odwrotnie.Poczytaj http://www.idg.pl/news/114827.html
detektor
Dodano
08.07.2007 12:26:20
Hmmm Ale czy to normalne zeby az takie miec problemy (kilka problemow) przez głuypia karte
Davis86
Dodano
07.07.2007 20:44:20
Dlaczego uważasz ,że to wina monitora ?Bardziej bym optował za tym że jednak karty graficznej . Ustawienie czcionek clear type rzeczywiście poprawia obraz , na zasadzie wygładzania czcionek . Na jednych kartach graficznych i monitorach LCD jest to duża zauważalna różnica , na innych nie.
Seeker
Dodano
07.07.2007 19:46:44
Davis86
Dodano:
07.07.2007 17:35:26
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1