iiyama–pomóźcie zdecydować!
Znajomy wyjeźdźa na "stałe",chce tanio(?)(1200PLN)sprzedać iiyamę PLH431S–B3S.Monitor kupiony 1,5 m–ca temu,zero "złych"pixeli,wyświetla pełną paletę barw(wbrew temu co jest na stronie producenta),gwarancja,źadnych śladów uźytkowania.Moje niezdecydowania wynika z niemoźności znalezienia opini uźytkowników tego modelu.Nie chcę opierać się wyłącznie na jedynym teście znalezionym na "benchmark.pl".Wiem,źe to matryca TN i nie jest super podświetlona(widać to tylko na czarnym),ogólnie monitor jest ładny,ale czy wart tej ceny?Bardzo będę wdzięczny za wszystkie obiektywne opinie osób,które uźytkują ten model,za co z góry serdecznie dziękuję.Pozdrawiam Wszystkich!
Odpowiedzi: 8
Bardzo dziękuję Wszystkim za zainteresowanie się moim "problemem".Firma jest dobrze znana na polskim rynku,wystarczy zajrzeć do popularnych sklepów(komputronik,benchmark).Problem w tym,źe tego modelu nie ma w ciągłej sprzedaźy,chociaź istnieje oddział iiyamy w Polsce(wg.znawców tematu nie moźemy poradzić sobie–narazie–z jego produkcją) i być moźe z tego powodu nie ma zbyt wielu uźytkowników od których mógłbym uzyskać opinie na ten temat.Chociaź "czas mnie goni"mam ciągle nadzieję,źe ktoś z uźytkujących wyrazi swoją–cenną dla mnie–opinię,bo jest chyba niemoźliwe,źeby to był jedyny egzemplarz w Polsce(w sklepach kosztuje ok.1500zł).Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam Wszystkich!
mettal:Ucho twoje stwierdzenie ze iiyama to NO–NAME to naprawde niefortunne stwierdzenie, albo twoja niewiedza :wink:
Przyznaję się do swojej niewiedzy. Zaczynam się douczać i się tego nie wstydzę.
Ucho twoje stwierdzenie ze iiyama to NO–NAME to naprawde niefortunne stwierdzenie, albo twoja niewiedza :wink:
Jest to dobra Japonska firma, produkujaca monitory naprawde dobrej klasy, ktora na rynku jest od kilkudziecieciu lat...
Jest to dobra Japonska firma, produkujaca monitory naprawde dobrej klasy, ktora na rynku jest od kilkudziecieciu lat...
Iiyama jest mało znana typowemu polskiemu klientowi tylko z powodu cen. Jest to jeden z najlepszych producentów monitorów.
Co do ceny, sporo chcą ci znajomi, w polsce nie znalazłem podobnego modelu, na zagranicznych portalach takie monitory kosztują około 300Euro.
afgan to jest 17".
Co do ceny, sporo chcą ci znajomi, w polsce nie znalazłem podobnego modelu, na zagranicznych portalach takie monitory kosztują około 300Euro.
afgan to jest 17".
Nie to miałem na myśli, źe ta firma to zła firma. Nie napisałem równieź, źe sprzęt jest do d.... Dla mnie po prostu nazwa nie rzuca się w oczy jak inne, które znam od lat. Fakt, wyraziłem się niefartownie i na drugi raz takich wyraźeń nie napiszę. Jeśli uraziłem niechcący firmę lub uźytkowników sprzętu owej to przepraszam. Natomiast sprawdzenie cen w necie polecam jak najbardziej.
Ucho:Firma w sumie prawie no name.
iiyama to firma noname, chyba źartujesz. To są dobre monitory, mam panel LCD od roku i nic się z nim nie dzieje. Ja osobiście polecam monitorki tej firmy.
Firma w sumie prawie no name. Sprawdź np. na Allego po ile chodzą monitory innych firm i porównaj.
jak dlamnie bomba brac ale za 1000 zeta bo to 15 jest a nie 17 ale marka dobra
Strona 1 / 1