iiyama–pomóźcie zdecydować!

Znajomy wyjeźdźa na "stałe",chce tanio(?)(1200PLN)sprzedać iiyamę PLH431S–B3S.Monitor kupiony 1,5 m–ca temu,zero "złych"pixeli,wyświetla pełną paletę barw(wbrew temu co jest na stronie producenta),gwarancja,źadnych śladów uźytkowania.Moje niezdecydowania wynika z niemoźności znalezienia opini uźytkowników tego modelu.Nie chcę opierać się wyłącznie na jedynym teście znalezionym na "benchmark.pl".Wiem,źe to matryca TN i nie jest super podświetlona(widać to tylko na czarnym),ogólnie monitor jest ładny,ale czy wart tej ceny?Bardzo będę wdzięczny za wszystkie obiektywne opinie osób,które uźytkują ten model,za co z góry serdecznie dziękuję.Pozdrawiam Wszystkich!

Odpowiedzi: 8

Bardzo dziękuję Wszystkim za zainteresowanie się moim "problemem".Firma jest dobrze znana na polskim rynku,wystarczy zajrzeć do popularnych sklepów(komputronik,benchmark).Problem w tym,źe tego modelu nie ma w ciągłej sprzedaźy,chociaź istnieje oddział iiyamy w Polsce(wg.znawców tematu nie moźemy poradzić sobie–narazie–z jego produkcją) i być moźe z tego powodu nie ma zbyt wielu uźytkowników od których mógłbym uzyskać opinie na ten temat.Chociaź "czas mnie goni"mam ciągle nadzieję,źe ktoś z uźytkujących wyrazi swoją–cenną dla mnie–opinię,bo jest chyba niemoźliwe,źeby to był jedyny egzemplarz w Polsce(w sklepach kosztuje ok.1500zł).Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam Wszystkich!
tagal
Dodano
09.03.2006 23:26:37
mettal:
Ucho twoje stwierdzenie ze iiyama to NO–NAME to naprawde niefortunne stwierdzenie, albo twoja niewiedza :wink:

Przyznaję się do swojej niewiedzy. Zaczynam się douczać i się tego nie wstydzę.
Ucho
Dodano
09.03.2006 13:00:08
Ucho twoje stwierdzenie ze iiyama to NO–NAME to naprawde niefortunne stwierdzenie, albo twoja niewiedza :wink:

Jest to dobra Japonska firma, produkujaca monitory naprawde dobrej klasy, ktora na rynku jest od kilkudziecieciu lat...
mettal
Dodano
09.03.2006 12:43:19
Iiyama jest mało znana typowemu polskiemu klientowi tylko z powodu cen. Jest to jeden z najlepszych producentów monitorów.
Co do ceny, sporo chcą ci znajomi, w polsce nie znalazłem podobnego modelu, na zagranicznych portalach takie monitory kosztują około 300Euro.

afgan to jest 17".
spiderko
Dodano
09.03.2006 12:40:17
Nie to miałem na myśli, źe ta firma to zła firma. Nie napisałem równieź, źe sprzęt jest do d.... Dla mnie po prostu nazwa nie rzuca się w oczy jak inne, które znam od lat. Fakt, wyraziłem się niefartownie i na drugi raz takich wyraźeń nie napiszę. Jeśli uraziłem niechcący firmę lub uźytkowników sprzętu owej to przepraszam. Natomiast sprawdzenie cen w necie polecam jak najbardziej.
Ucho
Dodano
09.03.2006 12:31:12
Ucho:
Firma w sumie prawie no name.

iiyama to firma noname, chyba źartujesz. To są dobre monitory, mam panel LCD od roku i nic się z nim nie dzieje. Ja osobiście polecam monitorki tej firmy.
pulkownik
Dodano
09.03.2006 12:20:50
Firma w sumie prawie no name. Sprawdź np. na Allego po ile chodzą monitory innych firm i porównaj.
Ucho
Dodano
09.03.2006 11:59:11
jak dlamnie bomba brac ale za 1000 zeta bo to 15 jest a nie 17 ale marka dobra
afgan
Dodano
09.03.2006 03:34:04
tagal
Dodano:
07.03.2006 22:32:24
Komentarzy:
8