Igłówka OKI pracujaca pod XP
Witam
mam problem z drukarka OKI Microline 320 Turbo, zwytkla iglowka niby.. pomijam problem braku sterownikow pod XP, bo zainstalowalem dla NT, problem w tym ze gdyt tylko podlacze LPT zaczyna przewijac papier, drukowac chinszczyzne itp, odlacze LPT wraca do normy... czy to ze sterowenikami czy bez ciagle wariuje.
Zainstalowalem program USER PORT tez bez zmian..
Spotkal sie ktos z czyms takim..?
Drukarka bedzie drukowac spod DOS'a takze moge jej wogole nie instalowac ale ona ciagle pracuje, przewija i drukuje:)
dzieki za sygestie
mam problem z drukarka OKI Microline 320 Turbo, zwytkla iglowka niby.. pomijam problem braku sterownikow pod XP, bo zainstalowalem dla NT, problem w tym ze gdyt tylko podlacze LPT zaczyna przewijac papier, drukowac chinszczyzne itp, odlacze LPT wraca do normy... czy to ze sterowenikami czy bez ciagle wariuje.
Zainstalowalem program USER PORT tez bez zmian..
Spotkal sie ktos z czyms takim..?
Drukarka bedzie drukowac spod DOS'a takze moge jej wogole nie instalowac ale ona ciagle pracuje, przewija i drukuje:)
dzieki za sygestie
Odpowiedzi: 4
A sprawdziłeś tą drukarkę na innym kompie,bo moźe serwis.
Wymieniłeś przewód sygnałowy.
Sprawdziłeś port LPT w kompie czy sprawny(menadzer urządzeń i porty – port drukarki),jego ustawienie w biosie i czy w ogóle działa, np na innej drukarce LPT.
Wymieniłeś przewód sygnałowy.
Sprawdziłeś port LPT w kompie czy sprawny(menadzer urządzeń i porty – port drukarki),jego ustawienie w biosie i czy w ogóle działa, np na innej drukarce LPT.
Niewiem czy mnie rozumiecie... drukarka szleje jak tylko ja podlacze pod komputer, ja nie chce nia drukowac pod xp, chce zeby sie uspokoila:)
pozdsr
pozdsr
Miałem podobny problem z OKI 321 Elite
W Win XP miałem do wyboru sterowniki Microsoftu i IBM, dopiero kiedy zainstalowałem te IBM drukarką moźna było normalnie drukować, ale równie dobrze moźe to być coś innego.
W Win XP miałem do wyboru sterowniki Microsoftu i IBM, dopiero kiedy zainstalowałem te IBM drukarką moźna było normalnie drukować, ale równie dobrze moźe to być coś innego.
panowie nigdy nie podlaczaliscie OKI czy STAR'a do kompa z XP ... . ...?
STAR lc 15PL to samo swiruje po samym podpieciu do kompa...
STAR lc 15PL to samo swiruje po samym podpieciu do kompa...
Strona 1 / 1