IE...pytanie co robić z plikami?
Jak wiadamomo IE6 pyta się co robić z danym tymepm pliku: *.exe, *.xls, *.doc, dla mnie to odpowiada....
No ale niestety usunąłem zaznaczenie na dole okienka, i teraz pliki *.doc otwieram mi bezpośredno w okienku, nie pyta mnie się co z nim zrobić...
Gdzie się to zmienia? (wiem, źe moźna zawsze wybrać opcję 'zapisz elem. docelowy jako...' , ale nie w tym sęk, chcę aby znowu się grzecznie pytał...
Aha i czy jest moźliwość dodania innych rozszerzeń do 'listy pytających', np. *.pdf????
No ale niestety usunąłem zaznaczenie na dole okienka, i teraz pliki *.doc otwieram mi bezpośredno w okienku, nie pyta mnie się co z nim zrobić...
Gdzie się to zmienia? (wiem, źe moźna zawsze wybrać opcję 'zapisz elem. docelowy jako...' , ale nie w tym sęk, chcę aby znowu się grzecznie pytał...
Aha i czy jest moźliwość dodania innych rozszerzeń do 'listy pytających', np. *.pdf????
Odpowiedzi: 4
Dziwne... Bo u mnie jest taka opcja. Zainstaluj sobie w miarę nowego Acrobat Readera, wtedy powinna się pojawić.
W sumie to zawsze sobie mozna samemu stworzyć rozszerzenie.
W sumie to zawsze sobie mozna samemu stworzyć rozszerzenie.
No dobra,z roszerzeniem *.doc jest juz wszystko w porządku, ale:
CO zrobić, aby po kliknięciu na link do pliku *.pdf IE6 zapytał się co z nim zrobić, a nie odrazu odpala go w tym samym okienku... (nie chodzi mi o prawy klawisz myszy)
w ustawieniach Opcje Folderów/Typy Plików/pdf nie mam takiej moźliwości jak dla rozszerzenia *.doc
Z górry dzięki i sorki za zawracanie d...py takimi głupotami, ale ułatwiło by mi to śmiganie po necie :wink:
CO zrobić, aby po kliknięciu na link do pliku *.pdf IE6 zapytał się co z nim zrobić, a nie odrazu odpala go w tym samym okienku... (nie chodzi mi o prawy klawisz myszy)
w ustawieniach Opcje Folderów/Typy Plików/pdf nie mam takiej moźliwości jak dla rozszerzenia *.doc
Z górry dzięki i sorki za zawracanie d...py takimi głupotami, ale ułatwiło by mi to śmiganie po necie :wink:
dzięki....
Musisz otworzyć 'Mój komputer––>Narzędzia––>Opcje folderów...––>Typy plików'. Jak juź tam dojdziesz, na liście zarejestrowanych typów plików znajdź interesujące cię rozszerzenie (w Twoim wypadku 'doc'). Klikasz na nim, potem na 'Zaawansowane'. W okienku, które się pokaźe, zaznacz opcję 'Podwierdź otwarcie po pobraniu'. Analogicznie postąp w wypadku innych rozszerzeń.
Strona 1 / 1