IE blokuje mi lokalny plik html po zainstalowaniu SP2
Wiem wiem, powiecie źe moźna wyłączyć odpowiednie opcje internetowych zabezpieczeń no ale juź wszystkie konfiguracje chyba próbowałem i w dalszym ciągu gdy chcę sobie odpalić stronę html z dysku to IE blokuje mi ją tzn. animację Flash a nawet gify.
Jak to skutecznie wyłączyć. I co wyłaczyć lub włączyć by z powrotem się strona odpalała jak przed instalką SP 2XP ???
Jak to skutecznie wyłączyć. I co wyłaczyć lub włączyć by z powrotem się strona odpalała jak przed instalką SP 2XP ???
Odpowiedzi: 1
Aby przerwać blokowanie pobierania plików i oprogramowania przy uźyciu Paska informacji
Ta procedura umoźliwi witrynom sieci Web automatyczne monitowanie podczas pobierania plików i oprogramowania (pominięcie Paska informacji).
Otwórz program Internet Explorer.
W menu Narzędzia kliknij polecenie Opcje internetowe.
Na karcie Zabezpieczenia kliknij przycisk Poziom niestandardowy.
Wykonaj jedną lub obie z następujących czynności:
Aby wyłączyć Pasek informacji dla pobierania plików, w sekcji Pobieranie listy w obszarze Automatyczne monitowanie dla pobrań plików kliknij przycisk Włącz.
Aby wyłączyć Pasek informacji dla formantów ActiveX, w sekcji Formanty ActiveX i dodatki plug–in listy w obszarze Automatyczne monitowanie dla formantów ActiveX kliknij przycisk Włącz.
Strona 1 / 1