IE 6.0. : Błąd na stronie i brak pop–upów
Pewnie chodzi o moją JAvę, problem z tym, źe instalowałem juź z 50 róźnych i nic to nie dało. Okienka pop–up wyskakują tylko wtedy, jeśli odświeźę stronę, co jest dosyć uporczywe. Co dziwne, chaty działają bez problemu.NA kaźdej stronie niemal W pasku stanu ciagle jest napisane, źe są błędy na stronie. Mam SP1 nie wiem czy to ma coś wspólnego, bo z tymi packami to się naczytałem i niczego nie dowiedziałem. Jak ktoś taki problem rozwiązał to proszęo pomoc.
PS znacie linka do darmowego downloadu jakiegos explorera z java od razu? Nie musi byc to 6.0 byle miał javę . Bo do Opery nie mogę się przyzwyczaić.
PS znacie linka do darmowego downloadu jakiegos explorera z java od razu? Nie musi byc to 6.0 byle miał javę . Bo do Opery nie mogę się przyzwyczaić.
Odpowiedzi: 3
Musialbys pokombinowac jeszcze w ustawieniach Opcji internetowych. Cos w rodzaju resetowania ustawien, prob zalaczania blokowania activX czy tez innych rzeczy.
Moze niekoniecznie po SP1 a po pobraniu jakiejs latki zabezpieczajacej ktora miala wlasnie chronic poprzez zmiane te ustawienia ?
Moze niekoniecznie po SP1 a po pobraniu jakiejs latki zabezpieczajacej ktora miala wlasnie chronic poprzez zmiane te ustawienia ?
No więc działam na XP Pro. Coś czuję, źe te błędy zaczęły wychodzić po instalce SP1. Moja siostra zrobiła update i coś się poszło.... ActivXów nic nie blokuje a firewall wyłączony.
Wczoraj instalnąłem jakąś nową VM i coś się poleprzyło, tzn java się ładuje ale zawsze po odświeźeniu strony. Wcześniej czasami nawet to nie pomagało.
Szukałem w necie innych postów w tej sprawie i wszystko co znalazłem to texty w stylu: "ja juź nie mam nerwów" :)
Dzięki za okazanie zainteresowania
Wczoraj instalnąłem jakąś nową VM i coś się poleprzyło, tzn java się ładuje ale zawsze po odświeźeniu strony. Wcześniej czasami nawet to nie pomagało.
Szukałem w necie innych postów w tej sprawie i wszystko co znalazłem to texty w stylu: "ja juź nie mam nerwów" :)
Dzięki za okazanie zainteresowania
Wojtus, Java jest zupelnie niezalezna od wersji IE. Java to Java a IE to IE. Mozesz oczywiscie sprobowac przeinstalowac IE (od 5.5 sa na stronie M$), ale czy to pomoze ? Linki do roznych wersji javy znajdziesz na forum, ale zastanawiam sie czy czasem nie masz jakiegos firewalla lub programu blokujacego activeX czy zwykle popupy.
Twoj system to ?
Twoj system to ?
Strona 1 / 1