ICS tylko dla niektórych IP?
Witam!
Jest jakaś moźliwość aby ICS (Windows 2000) mógł udostępniać połączenie tylko wybranym komputerom (IP)? Nie chcę aby z neta korzystali wszyscy uźytkownicy podłączeni do sieci.
Jest jakaś moźliwość aby ICS (Windows 2000) mógł udostępniać połączenie tylko wybranym komputerom (IP)? Nie chcę aby z neta korzystali wszyscy uźytkownicy podłączeni do sieci.
Odpowiedzi: 8
microsoft isa server
www.microsoft.com
www.microsoft.com
programik który bym polecil to kerio wingate firewall link – www.kerio.com
No OK, to jaki program polecacie do rozdzielania połączenia, który umoźliwi mi blokade IP komputerów które mają NIE mieć Internetu? Jeśli moźna to takźe proszę o adres strony z jakimiś instrukcjami/objaśnieniami. Z góry dziękuję.;)
eee, to musiales miec cos nie tak skonfigurowane.
Tja, kiedyś miałem wingate'a to nawet GG nie działało więc podziękuję...
z ICS to niestety wiele nie zdzialasz...
Ale juz np majac jakiegos WinGate czy Sygate Home/Office Network to masz juz mozliwosci blokowania (black/white Lists).
Ale juz np majac jakiegos WinGate czy Sygate Home/Office Network to masz juz mozliwosci blokowania (black/white Lists).
Niestety wiedzą jaką brame ustawić... :/
wszystko zalezy od umiejtnosci userow na koncowkach. wystarczy skasowac brame, ale jesli wiedza jaka jest (lub potrafia to sprawdzic) to raczej marne szanse przyblokowania bez innego oprogramowania :(
Strona 1 / 1