ICS połączone komputery
hej!
mam pytanko połączyłem własnie dwa komputery poprzez sieciówki (w jednym kompie mam dwie sieciówki (win xp) a w drugim kompie (win 98) jedna sieciówka) i teraznigdzie nie mogę znaleźc co robić dalej źeby komputery widziały siebie i stworzyć połączenie ICS.
czy w win xp trzeba dodać konto dla tego drugiego komputeraz źeby stworzyć ICS!
prosze pomocy bo jestem w tym zielony :/
mam pytanko połączyłem własnie dwa komputery poprzez sieciówki (w jednym kompie mam dwie sieciówki (win xp) a w drugim kompie (win 98) jedna sieciówka) i teraznigdzie nie mogę znaleźc co robić dalej źeby komputery widziały siebie i stworzyć połączenie ICS.
czy w win xp trzeba dodać konto dla tego drugiego komputeraz źeby stworzyć ICS!
prosze pomocy bo jestem w tym zielony :/
Odpowiedzi: 5
powyłączaj firewalle na chwilę i zobacz czy pomoźe.
Jeśli tak to później je skonfiguruj poprawnie.
Grupy robocze takie same ?
http://www.banita.pl/konf/konfiguracja.html
Moźe to pomoźe
Jeśli tak to później je skonfiguruj poprawnie.
Grupy robocze takie same ?
http://www.banita.pl/konf/konfiguracja.html
Moźe to pomoźe
chcę źeby komputery widziały się, internet juź działa na kompach ale wzajemnie nie widzą się :/
Co w koncu chcesz zrobic ? Zalaczyc ICS, czyli udostepnienie internetu, czy chcesz zeby kompy sie widzialy ?
Ten XPek z SP1 ? Z SP2 ? Bez niczego ? W98 ma jakiegos firewalla ? Skonfigurowales dobrze siec ? Grupa robocza, NetBios, itd... ? XPek skad ma internet ?
Ten XPek z SP1 ? Z SP2 ? Bez niczego ? W98 ma jakiegos firewalla ? Skonfigurowales dobrze siec ? Grupa robocza, NetBios, itd... ? XPek skad ma internet ?
komputery pingują się ale nie są widoczne :/
jak zrobić teraz źeby stworzyły swego rodzaju sieć tzn źeby widziały się?
pozdrawiam
jak zrobić teraz źeby stworzyły swego rodzaju sieć tzn źeby widziały się?
pozdrawiam
Udostepnianie połaczenia internetowewgo włacz się: klikasz PPM na połaczenie sieciowe (to przez które łaczysz sie z internetem)–>właściwości –> zaawansowane –> w sekcji "Udostepnianie połaczenia internetowewgo" zaptaszasz "Zezwalaj innym ...."
A komputery w otoczeniu sieciowym są widoczne?
A komputery w otoczeniu sieciowym są widoczne?
Strona 1 / 1