ibm00001.exe
System windows nie mógł znaleźć ibm00001.exe sprawdz czy ścieźka jest poprawna itd. – to mi się pojawia jak włączam system po usunięciu wirusa związanego z tym plikiem. Startup menager ani jv16 nie pokazuje źeby to się uruchamiało przy starcie systemu. CClean teź nie pomógł. Z tego co wiem to się uruchamia z jakiegoś miejsca w rejstrze (explorer.exe [ileś spacji] ibm00001.exe). Wcześniej na XP znalazłem to bez problemu, ale teraz nie mogę (Win 98 SE). Chciałem zapytać czy ktoś pamięta poklucz w którym to się zapisuje, lub poleci jakiś program do usunięcia teo komunikatu (wciskanie OK przy kaźdym starcie systemu jest denerwujące).
Odpowiedzi: 11
Panowie trochę się juź zakręciłem co i jak. :? Czyj tak naprawde jest ten temat i komu odpowiadać :?:
euro2 wklej loga z hijackthis masz info w przyklejonych
euro2 wklej loga z hijackthis masz info w przyklejonych
TO JEST XP I WWALIŁ MI SIE SECURE32.HTML I NIE MOGE SOBIE Z NIM PORADZIC :(
Wybacz, ale nie zauwaźylem tego Win98 z pierwszego postu. ;]
Mam nadzieję, Wiewia, źe pomoźe bo niestety HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon w W98 ma tylko wartość domyślną...
Jesli mówisz o systemie win 98 se to zrób tak
Start >>> Uruchom >>> SYSTEM.INI Jak się nie pokaźe. Mój komputer >>> Narzędzia >>> Opcje folderów >>> Widok–Zaznaczone Pokaź ukryte pliki i foldery + odznaczone Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego.
I i znajdz w sekcji [boot] jest po shell = explorer.exe ibm00001.exe" [MS], usunąć stamtąd ibm00001.exe (ma zostać shell=explorer.exe)
Start >>> Uruchom >>> SYSTEM.INI Jak się nie pokaźe. Mój komputer >>> Narzędzia >>> Opcje folderów >>> Widok–Zaznaczone Pokaź ukryte pliki i foldery + odznaczone Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego.
I i znajdz w sekcji [boot] jest po shell = explorer.exe ibm00001.exe" [MS], usunąć stamtąd ibm00001.exe (ma zostać shell=explorer.exe)
Jesli mówisz o systemie win 98 se to zrób tak
Pewnie w jakim rejestrze ;] Start Urchom regedit
Bobi:Skocz do HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon i znajdź wart. Shell
Zostaw tylko Explorer.exe
P.S. Avatar masz zbyt "cięźki"
Jestem zielony powiedz gdzie to znajde ? HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon i znajdź wart. Shell
Skocz do HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon i znajdź wart. Shell
Mi bardziej chodzi o ten klucz, albo o jakiś inny konkret. Loga sam potrafie przejrzeć i przeanalizować. Mogę go wrzucić, ale nie wcześniej niź w poniedziałek niestety, bo nie ma mnie na tym kompie.
no np gdybyś miał wirusa "Backdoor.SdBot.ADS" to byś chyba dostał zawału w niewiem jakim wieku bo jak widać źe załamujesz się na jednym okienku... Przejdzmy do tematu, przeskanuj Hijackiem kompa i daj loga.
Strona 1 / 1