hyba haker
Hyba ktoś się włamał do mojego kompa, bo gdy go dzisiaj włączyłem to pojawiło się okno logowania z moim kontem i kontem gościa, których do tej pory nie uźywałem. NO i jak się dostać do systemu, szukałem w innych postach i nic tam nie ma. Po wciśnięciu ctrl+alt+del pojawia się konto administratora ale teź nie wiem jakie ma być hasło, ja źadnego nie zakładqałem, a puste teź nie loguje. Do tej pory zdąźyłem zainstalować nowy system na innej partrycji, ale waźne są programy które uruchamiałem z tamtego systemu, do niektórych nie mam instalek. Ponadto potrafię uruchomić konsolę odzyskiwania, ale to wszystko, czy tam moźna wpisać jakieś polecenie które przywróci ład i porządek. Nie mam kopii zapasowej, ani dyskietki ratunkowej, funkcja ostatniej dobrej kopii ustawień teź nie działa. POMOCY PROSZĘ
Odpowiedzi: 12
nie bede tu opiywal calosci jak ja zrobic ale uruchom sobie na Win XP pomoc /help/ i wpisz wyszukiwanie "hasło" i w tematach takie cos "Tworzenie dyskietki do resetowania hasła" a przewodnik poprowadzi Cie jak to zrobić
uwaga "prosze" nie nadfuzywajcie tego mozna sie tak wlamac na dowolne kompy, ja przynajmniej uzywam tego przy6 serwisowaniu gdy dzieciak tatusiowi hasełko wpisze i jak tu sie dostac do danych,
Milej zabawy
uwaga "prosze" nie nadfuzywajcie tego mozna sie tak wlamac na dowolne kompy, ja przynajmniej uzywam tego przy6 serwisowaniu gdy dzieciak tatusiowi hasełko wpisze i jak tu sie dostac do danych,
Milej zabawy
a jak zrobić taką dyskietkę? :)
... zauwazylem jak u kogos cos w kompie sie dzieje niezrozumialego dla usera to od razu haker lub mam vira...???!!!, mysle ze poprostu ktos u ciebie grzebal w kontach i tak uaktywnil konto Gościa ba ono samo sie nie uaktywnia poprostu trzeba je włączyc recznie, świadomie lub nie, tego co sie zrobiło.
nastepnym razem zanim sobie zainstalujesz jakis system najpierw sie zorientuj jak mozna odzyskac dane z systemu krtory jest zabezpieczony hasłem.
Tak wiec masz do wyboru albo zrobisz sobie dyskietke resetujaca hasła admina, i nie pozostaje tobie nic tylko isc i zrobic to u znajomego pod warunkiem ze bedzie mial ta sama wersje Win XP/2000 uwaga sp.
jest ona w meniu konta uzytkownikow.
nastepnym razem zanim sobie zainstalujesz jakis system najpierw sie zorientuj jak mozna odzyskac dane z systemu krtory jest zabezpieczony hasłem.
Tak wiec masz do wyboru albo zrobisz sobie dyskietke resetujaca hasła admina, i nie pozostaje tobie nic tylko isc i zrobic to u znajomego pod warunkiem ze bedzie mial ta sama wersje Win XP/2000 uwaga sp.
jest ona w meniu konta uzytkownikow.
"Określona domena nie istnieje lub nie moźna się z nią skontaktować".
Czyli zamiast logowac sie do domeny zaloguj sie lokalnie tzn. po nacisnieciu ctrl+alt+del pod uzytkownikiem i haslem masz mozliwosc wyboru domeny lub wlasnego komputera.
Drogi mariuszu, hyba się pomyliłem z tym hakerem, bo mam przecieź antywirusa PANDE z firewallem, a coraz bardziej mi to wygląda na błąd systemu. Otóź programik o którym piszesz podał mi jeden gość skąd go ściągnąć ale nie pomogło, Podejźewam źe to system poniewaź komunikat jaki się pojawia to błąd logowania "Określona domena nie istnieje lub nie moźna się z nią skontaktować". Czy nie ma moźliwości odszukania pliku który za to odpowiada i podmiany go pod konsolą odzyskiwania? Moźe ktoś jeszcze coś wie na ten temat?
Drogi przyjacielu musisz poszukać programiku małego ktory miesci sie zaledwie na dyskietce i dziala jak dysk startowy ten programik znajdziesz w bazie linuxa on jest niezawodny juz go probowalem ale gdzies mi wsiakla dyskietka ale jak bede cos wiedzial to jak najszybciej dam ci znac takze poszukaj go w bazie linuxa napewno gdzies tam jest on zostal napisany przez dwoch braci ze szwecji powodzenia :twisted: a na przyszlosc zainstaluj sobie dobrego friwella to sie juz nikt do ciebie nie włanie :P
Nie zrozumieliśmy się. Przejęcie na łasność miało stanowić alternatywę. chodizło o moźliwość odstania się do plików i katalogów oraz uzyskanie uprawnień do pracy z nimi juź z poziomu nowego usera – w Twoim wypadku instalacji.
Rebe, proszę daj więcej informacji. Zrobiłem przejęcie folderu C:windowssystem32config na własność z całą jego zawartością, ale co dalej? Akurat ten folder bo wyczytałem na forum źe pliki w tym folderze (sam) odpowiadają za hasło logowania. No ale ja nie mam zielonego pojęcia jak z tego korzystać. Proszę pomóź bo o ile rano moje zdecydowanie na format było rzędu 30%, to teraz jest juź 60%. Będę tego źałował, ale juź nie mam siły.
Co do pierwszego – nie odpowiem. Poza ytym, źe wiem iź ten tekst istnieje nawet go nie czytałem :oops: taki leń ze mnie.
Zaś co do drugiej sprawy nie bedę przepisywął tego co MS pisuje bo po co:
w pomocy i obsłudze technicznej wpisz "własność" i przejdź do tematu "przejęcie własności pliku lub folderu" – powinieneś po tej lekturze mieć problem "z głowy".
Zaś co do drugiej sprawy nie bedę przepisywął tego co MS pisuje bo po co:
w pomocy i obsłudze technicznej wpisz "własność" i przejdź do tematu "przejęcie własności pliku lub folderu" – powinieneś po tej lekturze mieć problem "z głowy".
O dzięki rebe za reakcję. Otóź o tym sposobie z w2k wiem m.in. z artykułu docenta, ale co z tego, wchodzę w konsolę i na tym czarnym ekranie za pomocą kilku komend dosowych przeglądam katalogi, dyski ale to wszystko. Ja jestem zielony nie wiem jak skorzystać z tej moźliwości. A co do tej pierwszej informacji to jak ją praktycznie zastosować. Mam zainstalowaną drugą kopie win xp na innej partycji, ale co dalej, które pliki są odpowiedzialne, jak przejąć kontrole. Proszę cię pomóź. Ja juź od soboty niemalźe non stop siedzę i przeglądam róźne fora i nic.
Z nowego systemu moźesz wejść do starych foldeów i po przejęciu uprawnień do nich poruszać się w nich swobodnie .
Co do uźycia płyty w2k – artykuł na ten temat jest na www.infojama.pl w szukaj na stronie wpisz słowo "hasło", a autorem tekstu jest Docent.
Co do uźycia płyty w2k – artykuł na ten temat jest na www.infojama.pl w szukaj na stronie wpisz słowo "hasło", a autorem tekstu jest Docent.
Hmmm. Czy na tym forum nie ma nikogo kto się zna na windzie? Nikt się jeszcze z czymś takim nie spotkał? Czy pozostaje mi tylko format? Moźe ktoś przynajmniej wie jak skorzystać z konsoli odzyskiwania, jak się poruszać po tym czarnym ekranie. Z innego forum wiem źe instalka win 2000 pozwala na dostęp do win xp z poziomu konsoli ale jak jej uźyć. Pomocy!!!!!
Strona 1 / 1