HUB USB

Czesc,
kupiłem HUB'a USB i mam pytanie:
"do zewnętrznego zasilania koncentratora MT506 moźe być zastosowany wyłącznie kabel Y lub dedykowany zasilacz..."
Po co mam podłączać to dodatkowe zasilania hub'a jeśli działa dobrze gdy podłaczączę go do komputera???

jac25

Odpowiedzi: 5

lackyd:
tylko dla tego wydolnosc napieciowa plyty (usb) ma ograniczenia i gry podlaczysz urzadzenia o duzym poborze pradu to moze zaistniec sytuacja gdy nie beda one dzialaly prawidlowo lub wogole a Hub posiadajacy zew. zasilanie umozliwi poprawno prace takiej konfiguracji innymi slowy jesli podlaczysz skaner kamerke i drukarke pod takiego hub to pobor z plyty bedzie znikomy a cale zasilanie poda HUB

No to chyba wiem o co chodzi.
Ale dokladnie dopisze jeszcze ze istnieje mozliwość zasilanaia z zewnętrznego źródła lub drugiego portu USB
Dzieki
jac25
Dodano
14.08.2005 23:41:05
tylko dla tego wydolnosc napieciowa plyty (usb) ma ograniczenia i gry podlaczysz urzadzenia o duzym poborze pradu to moze zaistniec sytuacja gdy nie beda one dzialaly prawidlowo lub wogole a Hub posiadajacy zew. zasilanie umozliwi poprawno prace takiej konfiguracji innymi slowy jesli podlaczysz skaner kamerke i drukarke pod takiego hub to pobor z plyty bedzie znikomy a cale zasilanie poda HUB
lackyd
Dodano
14.08.2005 23:31:56
EL NINO:
jac25:
"do zewnętrznego zasilania koncentratora MT506 moźe być zastosowany wyłącznie kabel Y lub dedykowany zasilacz..."
Widzisz w cytowanym zdaniu wyrwane z kontekstu sformulowanie "do zewnetrznego zasilania" ? Jesli wiec producent zaklada i taka sytuacje, to chyba jasnym jest, ze dzialac bedzie zasilany z komputera ?

No tak ale kabel łączący hub z kompem ma po stronie huba małe złacze usb a po stronie kompa 2 wtyczki usb – czarna i czerwona
i ta czerwona to chyba zasilanie
ale wystarczy czarna podlaczyc do komputera i dziala hub
dlatego zastanawia mnie po co ta czewrona wtyczka
jac25
Dodano
14.08.2005 16:22:16
EL NINO:
jac25:
Widzisz w cytowanym zdaniu wyrwane z kontekstu sformulowanie "do zewnetrznego zasilania" ? Jesli wiec producent zaklada i taka sytuacje, to chyba jasnym jest, ze dzialac bedzie zasilany z komputera ?

No tak ale kabel łączący hub z kompem ma po stronie huba małe złacze usb a po stronie kompa 2 wtyczki usb – czarna i czerwona
i ta czerwona to chyba zasilanie
ale wystarczy czarna podlaczyc do komputera i dziala hub
dlatego zastanawia mnie po co ta czewrona wtyczka
jac25
Dodano
14.08.2005 16:22:16
jac25:
EL NINO
Dodano
14.08.2005 14:59:41
jac25
Dodano:
14.08.2005 12:17:38
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1