HTML i linki

Mam pytanko: jak ustawię w HTMLu link do jakiejś stronki, ale linkiem będzie obrazek, to wokół niego robi sie takie niebieskie lub źółte obramowanie. Jak je usunąć??

Odpowiedzi: 9

spiderko:
Przestudiuj strukture, napewno to rozpracujesz.

I tak teź się stało ;) Dzięki, męczyłem się ale zrobiłem.Ale pojawił się nowy problem.Mam adres strony np. www.adres.pl i jak z tego adresu włącze stronkę, to linki otwireają się w nowym oknie.Dopiero pod adresem www.adres.pl/index.html działa poprawnie.Moźna jakoś zrobić, zeby po wpisaniu www.adres.pl włączał się adres www.adres.pl/index.html
Anonymous
Dodano
18.02.2006 18:03:57
Ściągnij to:
http://www.poczta.rybnik.pl/~spiderko/pub/test.zip

Jest tam 6 plików HTM(L), plik "test.htm" jest głównym plikiem, otwórz go w przegladarce. Przestudiuj strukture, napewno to rozpracujesz.
spiderko
Dodano
18.02.2006 14:57:52
spiderko:
NAME:

i w linku wpisać TARGET="lewa_strona":

Czyli jak będzie wygladał link?Próbowałem wiele sposobów, nie mogę zrobić. :oops: w pajączku jest ok, ale w przeglądarce juź nie działa
Anonymous
Dodano
18.02.2006 14:15:41
Podajesz nazwe ramki. Poprzednio miałeś

Powodowało to źe dokument galeria.html otwierał się w nowym (pustym) oknie. Jeśli więc chcesz źeby linki otwierały się w określonej ramce, musisz te ramki nazwać poprzez prametr NAME:

i w linku wpisać TARGET="lewa_strona":

Poczytaj dokładnie kurs HTML odnośnie ramek.
spiderko
Dodano
18.02.2006 13:07:03
spiderko:
wtedy linkując podajesz za TARGET nazwe docelowej ramki:

Ale nazwę pliku html czy nazwę ramki z kodu :roll:
Anonymous
Dodano
18.02.2006 12:56:40
W kursie HTML Pawła Wimmera jest to ładnie wytłumaczone, stosując ramki moźesz kaźdej z nich przyporządkować nazwy, np.

wtedy linkując podajesz za TARGET nazwe docelowej ramki:
spiderko
Dodano
18.02.2006 09:14:56
Ja równieź mam problem.Robię linki w ten sposób:

i link otwiera mi się w nowym oknie.Normalnie zrobiłbym taK:

Ale jak tak zrobię, to linki wogóle nie działają, tylko strona się przekształca(przesuwają się elementy graficzne, dlatego ze nieustawienie parametru powoduje otworzenie linka w tej samej ramce.A ramkę z linkami mam malutką.Co trzeba wpisać, zeby linki otwierały się normalnie?
Anonymous
Dodano
18.02.2006 04:54:19
Ja równieź mam problem.Robię linki w ten sposób:

i link otwiera mi się w nowym oknie.Normalnie zrobiłbym taK:

Ale jak tak zrobię, to linki wogóle nie działają, tylko strona się przekształca(przesuwają się elementy graficzne, dlatego ze nieustawienie parametru powoduje otworzenie linka w tej samej ramce.A ramkę z linkami mam malutką.Co trzeba wpisać, zeby linki otwierały się normalnie?
Anonymous
Dodano
18.02.2006 04:54:19
Wielkie dzieki :)

Działa :)
dymeq
Dodano
17.02.2006 17:44:38
dymeq
Dodano:
17.02.2006 17:25:10
Komentarzy: