HP DeskJet 9800 - system przerywa drukowanie

Witam,

Mam problem z drukarką HP DeskJet 9800. Do wczorej drukowała normalnie bez żadnych problemów. Nagle przestała. Podczas próby wydruku czegokolwiek drukarka rozpoczyna pracę, wysuwają się kardridże ale tylko kawałek a następnie drukowanie zamyka się i kardridże wracają na swoje miejsce. Przeinstalowałem sterowniki i nic.

Nie jest to wina samej drukarki gdyż wydruk testowy drukuje się bez najmniejszych problemów.

Nie jest to wina kabla USB ( sprawdzałem na innym działającym). Podłaczyłem drukarkę pod różne wejścia USB i nic.

Nie jest to wina a wejść USB bo sprawdzalem na tym na którym działa skaner bez problemów.

Drukarka działa na USB001 - Virtual printer port USB ale system nie pokazuje błędów poza dwoma - nie mogę skonfugurować portu ani go usunąć. Pojawia sie komunikat "Wystąpił błąd podczas konfiguracji portu. Operacja nie jest obsługiwana"

W Menadżerze Urządzeń system nie pokazuje błędów kontrolera uniwersalnej drukarki USB

Jak dla mnie problem jest na poziome komunikacji komputer-drukarka ale już brak mi pomysłów co może być nie tak. Mam system XP z SP2 i najnowszymi aktualizacjami.

Odpowiedzi: 1

Mimo iż , jak piszesz z portami USB jest ok , to jednak na Twoim miejscu , w trybie awaryjnym wywalił bym wszytko z menadżera urządzeń , co dotyczy USB i usunąłbym drukarkę  . Po restarcie system  powinien doinstalować USB .Ty zainstaluj sterowniki do drukarki i zobacz jak jest.
Seeker
Dodano
14.03.2007 18:35:42
Zed82
Dodano:
13.03.2007 21:58:14
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1