HP Deskjet 5740 – problem!!!!!!
Mam tą drukarke juź rok i nie było z nią źadnego problemu, drukowała super aź do czasu. Mimo tego ze jest kolorowy tusz nie drukuje na kolorowo tylko czarno, a co gorsze numery stron – drukuje tylko górną część cyferek reszte rozmazuje lub wogóle nie drukuje– co sie jej stało??????????????
Ma ktoś jakiś pomysł????????????
Pozdrawiam!
Ma ktoś jakiś pomysł????????????
Pozdrawiam!
Odpowiedzi: 9
Tak, dysze maja stac w wodzie – wody 0,5 do 1 cm. Przeciez chcialbys je udroznic, jesli sa zaschniete ?
Ten sposob czasami dziala.
Ten sposob czasami dziala.
dysze mają być w wodzie czy nie ?????
a moze cały pojemnik zamoczyć ?????
czy ten sposób działa????
pozdrawiam!!!!!!!
a moze cały pojemnik zamoczyć ?????
czy ten sposób działa????
pozdrawiam!!!!!!!
Wszadz se patyk do pojemnika. "Zakolorowi" sie, znaczy tusz jest :P .
Tusz kurna moze byc, ale dysze mogly przyschnac. Wlej goracej wody na jakis maly talerz i postaw w niej pojemnik z tuszem – dysze sa na spodzie. Niech sie moczy kilka godzin. Woda wystygnie, wlej znowu goracej.
Tusz kurna moze byc, ale dysze mogly przyschnac. Wlej goracej wody na jakis maly talerz i postaw w niej pojemnik z tuszem – dysze sa na spodzie. Niech sie moczy kilka godzin. Woda wystygnie, wlej znowu goracej.
odinstalowałam i zainstalowałam ponownie ale nic sie nie zmieniło, problem pozostał????
A jak sprawdzić czy jeszcze jest tusz kolorowy bo pokazuje ze jest większe pół a nie drukuje????
A jak sprawdzić czy jeszcze jest tusz kolorowy bo pokazuje ze jest większe pół a nie drukuje????
A w sterowniku opcjami się nie bawiłeś – sprawdź,moźe masz włączoną opcję druku tylko w czerni.
Drukarki – PPM – właściwości i preferencje drukowania.
A najlepiej uźyj deinstalatora oprogramowania z płyty CD do drukarki,restart kompa i zainstaluj ponownie oprogramowanie – jak pisze Spiderko.
Zrób jej diagnostykę – narzędzia drukarki.
Wymień kadridź kolorowy i sprawdź.
Podłącz do innego kompa i sprawdź,moźe serwis.
Drukarki – PPM – właściwości i preferencje drukowania.
A najlepiej uźyj deinstalatora oprogramowania z płyty CD do drukarki,restart kompa i zainstaluj ponownie oprogramowanie – jak pisze Spiderko.
Zrób jej diagnostykę – narzędzia drukarki.
Wymień kadridź kolorowy i sprawdź.
Podłącz do innego kompa i sprawdź,moźe serwis.
OK znalazłam zrobiłam czyszczenie, ale dalej nie drukuje mi na kolorowo mimo ze jest tusz???? nawet strone testową wydrukowało na czarno?????????
Zainstaluj ponownie oprogramowanie drukarki, w menu start powinno się pojawić coś a'la centrum kontrolne drukarki.
Automatyczne czyszczenie kaset z tuszem
Jeśli na wydrukowanych stronach brakuje linii lub punktów lub jeśli występują na nich smugi tuszu, moźe to oznaczać, źe w kasetach jest mało tuszu lub źe mogą one wymagać oczyszczenia.
Jeśli w kasetach jest wystarczający poziom tuszu, naleźy wykonać poniźsze czynności, aby oczyścić kasety automatycznie:
1 Otwórz okno Zestaw narzędzi.
2 Kliknij przycisk Czyszczenie pojemników z atramentem.
3 Kliknij przycisk Oczyść, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
Jeśli po zakończeniu czyszczenia na wydrukach nadal brakuje linii lub punktów, naleźy wymienić kasety z tuszem.
Przestroga Kasety z tuszem naleźy czyścić tylko wtedy, gdy jest to konieczne. Zbyt częste czyszczenie powoduje szybkie zuźywanie tuszu i skrócenie okresu eksploatacji kaset.
znalazłam coś takiego ale nie wiem gdzie jest ten ZESTAW NARZĘDZI nie moge tego nigdzie znaleść
Jeśli na wydrukowanych stronach brakuje linii lub punktów lub jeśli występują na nich smugi tuszu, moźe to oznaczać, źe w kasetach jest mało tuszu lub źe mogą one wymagać oczyszczenia.
Jeśli w kasetach jest wystarczający poziom tuszu, naleźy wykonać poniźsze czynności, aby oczyścić kasety automatycznie:
1 Otwórz okno Zestaw narzędzi.
2 Kliknij przycisk Czyszczenie pojemników z atramentem.
3 Kliknij przycisk Oczyść, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
Jeśli po zakończeniu czyszczenia na wydrukach nadal brakuje linii lub punktów, naleźy wymienić kasety z tuszem.
Przestroga Kasety z tuszem naleźy czyścić tylko wtedy, gdy jest to konieczne. Zbyt częste czyszczenie powoduje szybkie zuźywanie tuszu i skrócenie okresu eksploatacji kaset.
znalazłam coś takiego ale nie wiem gdzie jest ten ZESTAW NARZĘDZI nie moge tego nigdzie znaleść
W sterownikach masz taką opcję jak czyszczenie głowicy – takie masz objawy jakby była zasyfiona, a podejrzewam, źe przez rok nic takiego nie robiłaś...
Strona 1 / 1