HP Deskjet 5740 – problem!!!!!!

Mam tą drukarke juź rok i nie było z nią źadnego problemu, drukowała super aź do czasu. Mimo tego ze jest kolorowy tusz nie drukuje na kolorowo tylko czarno, a co gorsze numery stron – drukuje tylko górną część cyferek reszte rozmazuje lub wogóle nie drukuje– co sie jej stało??????????????
Ma ktoś jakiś pomysł????????????

Pozdrawiam!

Odpowiedzi: 9

Tak, dysze maja stac w wodzie – wody 0,5 do 1 cm. Przeciez chcialbys je udroznic, jesli sa zaschniete ?

Ten sposob czasami dziala.
EL NINO
Dodano
17.03.2006 23:03:31
dysze mają być w wodzie czy nie ?????
a moze cały pojemnik zamoczyć ?????

czy ten sposób działa????

pozdrawiam!!!!!!!
olkaka
Dodano
17.03.2006 22:47:29
Wszadz se patyk do pojemnika. "Zakolorowi" sie, znaczy tusz jest :P .

Tusz kurna moze byc, ale dysze mogly przyschnac. Wlej goracej wody na jakis maly talerz i postaw w niej pojemnik z tuszem – dysze sa na spodzie. Niech sie moczy kilka godzin. Woda wystygnie, wlej znowu goracej.
EL NINO
Dodano
17.03.2006 21:47:16
odinstalowałam i zainstalowałam ponownie ale nic sie nie zmieniło, problem pozostał????

A jak sprawdzić czy jeszcze jest tusz kolorowy bo pokazuje ze jest większe pół a nie drukuje????
olkaka
Dodano
17.03.2006 21:42:42
A w sterowniku opcjami się nie bawiłeś – sprawdź,moźe masz włączoną opcję druku tylko w czerni.

Drukarki – PPM – właściwości i preferencje drukowania.

A najlepiej uźyj deinstalatora oprogramowania z płyty CD do drukarki,restart kompa i zainstaluj ponownie oprogramowanie – jak pisze Spiderko.

Zrób jej diagnostykę – narzędzia drukarki.

Wymień kadridź kolorowy i sprawdź.

Podłącz do innego kompa i sprawdź,moźe serwis.
JNJN
Dodano
17.03.2006 12:00:20
OK znalazłam zrobiłam czyszczenie, ale dalej nie drukuje mi na kolorowo mimo ze jest tusz???? nawet strone testową wydrukowało na czarno?????????
olkaka
Dodano
17.03.2006 11:46:53
Zainstaluj ponownie oprogramowanie drukarki, w menu start powinno się pojawić coś a'la centrum kontrolne drukarki.
spiderko
Dodano
17.03.2006 11:31:02
Automatyczne czyszczenie kaset z tuszem

Jeśli na wydrukowanych stronach brakuje linii lub punktów lub jeśli występują na nich smugi tuszu, moźe to oznaczać, źe w kasetach jest mało tuszu lub źe mogą one wymagać oczyszczenia.

Jeśli w kasetach jest wystarczający poziom tuszu, naleźy wykonać poniźsze czynności, aby oczyścić kasety automatycznie:

1 Otwórz okno Zestaw narzędzi.
2 Kliknij przycisk Czyszczenie pojemników z atramentem.
3 Kliknij przycisk Oczyść, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.

Jeśli po zakończeniu czyszczenia na wydrukach nadal brakuje linii lub punktów, naleźy wymienić kasety z tuszem.

Przestroga Kasety z tuszem naleźy czyścić tylko wtedy, gdy jest to konieczne. Zbyt częste czyszczenie powoduje szybkie zuźywanie tuszu i skrócenie okresu eksploatacji kaset.

znalazłam coś takiego ale nie wiem gdzie jest ten ZESTAW NARZĘDZI nie moge tego nigdzie znaleść
olkaka
Dodano
17.03.2006 11:28:40
W sterownikach masz taką opcję jak czyszczenie głowicy – takie masz objawy jakby była zasyfiona, a podejrzewam, źe przez rok nic takiego nie robiłaś...
Pitt
Dodano
17.03.2006 00:18:15
olkaka
Dodano:
16.03.2006 21:48:15
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1