HP 3420 – dziwny "zgrzyt" POMOCY ;–)

Drukarka dziala elegancko jest tylko 1 problem... przy rozpoczynaniu drukowania tj. jak daje "drukuj" troche się rusza a nastepnie sluchac dosc dziwny i glosny "zgrzyt" w mechanizmie. Pozniej drukuje dokument jednak wydaje mi się ze cos jest nie tak...

Wczesniej byla naprawiana, musialem zregenerowac plastik dzieku ktoremu karetka trzyma się paska. Ale zaraz po naprawie jak i troche pozniej nie mailem takich problemow ze "zgrzytami" dopiero teraz.

Moze ktos ma jakis pomysl w czym jest problem?

Zgory baaaaaaaardzo dziekuje.

POZDRAWIAM

Odpowiedzi: 4

Sprawdzilbys sobie czy Ci sie ktoras zebatka nie pozbyla jakiego zabka, albo czy pasek w momencie startu, z uwagi na nadmierny luz, nie "objezdza" na kole napedowym.
EL NINO
Dodano
01.04.2005 21:56:13
To oczywiscie ze chodzi o mechanizm tylko nie wiem co mam zrobic... Rozkrecenie drukarki zobaczenie co jest "grane" i wysmarowanie elementow ruchomych powinno pomoc? Do serwisu nie ma co oddawac...za ostatnia naprawe chcieli mi policzyc 80 zl, a zrobilem to sam mieszczac sie w kosztach – 9,00zl ;P

POZDRAWIAM
X–Ray
Dodano
01.04.2005 14:59:39
To oczywiscie ze chodzi o mechanizm tylko nie wiem co mam zrobic... Rozkrecenie drukarki zobaczenie co jest "grane" i wysmarowanie elementow ruchomych powinno pomoc? Do serwisu nie ma co oddawac...za ostatnia naprawe chcieli mi policzyc 80 zl, a zrobilem to sam mieszczac sie w kosztach – 9,00zl ;P

POZDRAWIAM
X–Ray
Dodano
01.04.2005 14:59:39
Podejrzewam źe sprawa mechaniczna drukarki i znów serwis lub nowa.
JNJN
Dodano
01.04.2005 14:38:05
X–Ray
Dodano:
01.04.2005 13:01:55
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1