hotspot we front page

Jak mozna zrobic takie miejsce na stronie ze jak na nie najedziemy to staje sie odnosnikiem do jakies strony. Nie chodzi mi o hiperlacze ze zdjeciem tylko np jak mam cos na tapecie to zeby byl to hotspot do strony o ksztalcie ktory ja ustale?

Odpowiedzi: 1

nie podales jaka wersja frontpage. ogolie sa to obszary aktywne, ktore mozesz wybrac na pasku narzedzi Pictures:

1. zaznacz obrazek, na ktorym chcesz utworzyc obszar aktywny. pasek narzedzi Pictures stanie sie aktywny i wcisniety bedzie przycisk select.
2. zaznacz wlasciwy fragment obrazka wykorzystujac Rectangular Hotspot (prostokat), Circulat Hotspot (okrag)  lub Polygonal Hotspot (dowolony ksztalt). Ksztalt mozesz pozniej zmieniac.
3. Nastepnie pojawi sie okno dialogowe Create Hyperlink. Tutaj wpisz gdzie ma cie przeniesc.

Opis pasuje do FronPage2000. Byc moze w nowszych wersjach jest inaczej..

Szymon Grabiński
Dodano
13.05.2006 23:46:49
  • surtoip 14.05.2006 00:47:30

<P>dzieki juz znalazlem</P> <P>Mam 2003 fronta </P> <P>Powiedz mi jak mozesz bo potrzebuje zrobic cos takiego ze jak klikne na tego hotspota to ma mi popup wyskoczyc Czy da sie tak w tym programie zrobic ?!</P>

• Koziorozec 16.05.2006 03:23:27

<P>Musisz określić we właściwościach, aby otwierał stronę w nowym oknie. Nie pamiętam, jak to było we FrontPage, ale&nbsp;w kodzie pisze się: target="_blank". Poszukaj czegoś takiego.</P> <P>Czy o to Ci chodziło?</P>

• Szymon Grabiński 15.05.2006 09:31:52

ja zrobiłbym to w ten sposób, ze linka z hotspota puscilbym na jakas strone, na ktorej jest skrypt odpalajacy popup'a.

• surtoip 16.05.2006 09:20:23

wiesz co tak to tez potrafie ale to nie jest pop up tylko nowe okno I chyba bez javascript sie nie obejdzie co?!

surtoip
Dodano:
13.05.2006 23:36:36
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1