hosts

Witam.
Jedna ze szczepionek antywirusowych wykryła mi coś takiego: "plik hosts (lub localhosts :) )wydaje sie być zmodyfikowanym przez wirusa, przeskanuj programem antywirusowym".
W wyświetlonym logu pod localhosts widnieja przeróźne adresy www takie jak np. www. doubleclick.net itp... – wszystkie poprzedzone przez przekierowania na mój komputer tj.: 127.0.0...coś tam :)
Skanowania nic nie dają, tak źe proszę mi powiedzieć co zrobić źeby sie problemu pozbyć , nie wiem czy ten plik hosts z mojego kompa mam wypier... czy co ?... :D czy zignorować – nie mam pojęcia do czego ten hosts słuźy :? :roll: :D
Załoźę się źe ktoś na tym forum wie coś o tym i moźe łopatologicznie wytłumaczy mi co zrobić :lol:

Odpowiedzi: 4

EL NINO:
Wiewia, mala prosba – jesli linkujesz, linkuj posty z tego forum. Tutaj rowniez sporo pisano zarowno o pliku HOSTS i jego zawartosci, jak i na wiele, wiele innych tematow.

Ok tak będzie :wink:

P.S Puściłem ten link z czystego mozna powiedziec lenistwa miałem go akurat pod ręką. Sorki
Wiewia
Dodano
26.03.2006 20:32:54
mariuszfojcik:
W wyświetlonym logu pod localhosts widnieja przeróźne adresy www takie jak np. www. doubleclick.net itp... – wszystkie poprzedzone przez przekierowania na mój komputer tj.: 127.0.0...coś tam
Wlasnie to "cos tam" jest bardzo wazne. No i chyba nie plik "localhost", a HOSTS.

Wiewia, mala prosba – jesli linkujesz, linkuj posty z tego forum. Tutaj rowniez sporo pisano zarowno o pliku HOSTS i jego zawartosci, jak i na wiele, wiele innych tematow.
EL NINO
Dodano
26.03.2006 20:22:57
Zobacz tu

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=11529
Wiewia
Dodano
26.03.2006 13:19:20
próbowałeś Spybot Search & Destroy?
Truteń
Dodano
26.03.2006 13:14:55