Home Premium 64bit
Witam wszystkich i pozdrawiam, jako, że jest to mój pierwszy post i mam nadzieję, że ostatni w dziale z problemami.[-o<
Mam pewien problem.... Kupilem nowy komputer wraz z systemem Windows vista Home Premium 64bit. Po instalacji komputer nie wlacza się, tylko wyskakuje blue-screen z błędem 0x0000007e . Czytałem w internecie, że trzeba wyciagnać jedna kość pamięci, potem zainstalowac windę, potem łatka i druga kość. Chciałbym sie upewnić. Za wszystkie posty z góry dziękuję!
PS.: Mo komputer:
Intel Core2Duo E8400
Asus Striker II Formula
OCZ SLI READY 800MHz 2X2GB
GeForce 8800GTS 512 eVGA SSC Edition
Napęd Asusa
Dysk Samsunga 500giga SATA 2
Zasilacz Chieftec 850W SLI READY
Odpowiedzi: 1
Raczej sprawdzić kości jako takie ( przetestować ), chociaż pewnei i tka skończy się albo na upgrade BIOS-u, albo na podniesieniu napięć pamięci, albo na obu tych czynnościach łącznie.
Strona 1 / 1
[quote=Rebe]Raczej sprawdzić kości jako takie ( przetestować ), chociaż pewnei i tka skończy się albo na upgrade BIOS-u, albo na podniesieniu napięć pamięci, albo na obu tych czynnościach łącznie.[/quote] Kosci sprawdzone memtestem przez ~10 godzin - 0 błędów. Bios - najnowszy. Napięcie - ze standardowego 2.1v zmienione na 2.2v Ma ktos inne pomysly? //EDIT: Znalazłem przyczynę mojej udręki... Płyta główna Asus Striker II Formula uszkodzona! Temat do zamknięcia. Pozdrawiam!