HL2

Witam,
Mam jeden problem dokładnie nie mogę przejść jednego poziomu WATER HAZARD. A mianowicie , jest tam jakaś winda , która nie działa po uruchomieniu dźwigni. Dokładnie nie wiem jak opisać tą misję. Przed wejściem do kanału rozwaliłem samochód opancerzony i doszedłem do miejsca , gdzie jest jakaś winda , którą zjeźdza się na dół.

Odpowiedzi: 20

Obróć się w prawo,są beczki,strzel w nie wtedy rura (czy coś ,nie pamiętam) rozwali bramę.
MarcinX
Dodano
16.01.2005 21:12:14
nie wiem co zrobic dalej ;( po raz pierwszy od kad zaczolem w to grac zaciolem sie!!! POMOCY!!! z gory dziekuje:)
lukas_nh
Dodano
16.01.2005 21:08:28
A ja juź mam half life'a 3 :mrgreen:
Gram se na detalach: 'realistic'
screen
Over
Dodano
11.01.2005 00:18:22
Termi, odpowiedź na wszystkie niejasności znajdziesz w epilogu gry.
Nie zepsuję ci zabawy :wink:
MarcinX
Dodano
09.01.2005 17:39:22
Wiecie co, ja tak z innej bajki...
Doszedłem do połowy etapu na autostradzie i wiecie co do mnie dociera...ŻE TAK NAPRAWDĘ to nie jaźę fabuły tej gry. Niby miasto pod okupacją, niby partyzantka, ale po co jest tam Freeman? Dlaczego przybył? Szczerze to wygląda to tak, jakby on (Freeman) sam tego nie wiedział. Mamy pokonać złego dyktatora? :? Gra się naprawdę przyjemnie, chyba lepiej niź w Dooma 3 (przynajmniej jest więcej nowości), ale pomimo, źe tam fabuła zawiodła nieco, to tu nie ma jakiejś takiej motywacji i zaciekawienia co będzie dalej.
Wierzcie mi, źe jestem wielkim fanem Half–life i uwaźam go za grę kultową. Przeszedłem go calutkiego dwa razy. Jednak dwójka rozczarowuje. Ktoś napisał gdzieś, źe gdyby ta gra nie nazywała się Half–life 2 tylko jakoś inaczej to by to był hit i pisalibyśmy hymny pochwalne na cześć twórców, a tak jest tylko niedosyt (to samo tyczy się Doom 3).
Moźe Wy mnie trochę oświecicie. Napiszcie co o tym sądzicie. Mamy dwa fajerwerki w postaci silników graficznych, ale na prawdziwe przeboje na nich stworzone chyba jeszcze poczekamy...

PS Autor tej wypowiedzi skończył ostatnio Call of Duty (zachwyt), Far Cry (zachwyt, poza przerąbanym końce, który bez kodu to chyba tylko sztuczna inteligencja z Pentagonu by przeszła :wink: ), Halo (zachwyt totalny), Doom 3 (zachyt grafiką i mrocznymn klimatem, ale rozczarowanie TOTALNĄ liniowością – mam na myśli nieustanne korytarze i parcie do przodu), Half– Life 2 – w trakcie (przemyślenia powyźej).
PS 2 Co by uprzedzić publikę to Autor przeszedł gry ORGINALNE legalnie kupione za własne cięźką pracą zarobione pieniądze... :roll:
Termi
Dodano
07.01.2005 03:47:36
SLAY3R:
ATI wogóle olał karty ze stajni NVIDII, napewno po odpowiedniej optymalizacji kodu, gra dzialałaby dobrze z dx9 na FX'ach.

Racja :wink:

Link dla osób mających problemy z angielskim.
Naprawdę profesjonalne spolszczenie HL2,z ciekawości zainstalowałem i szukam baboli,jeszcze nic nie znalazłem.
Po instalacji spolszczenia w Steamie :arrow: play games,pojawi się nowa gra HL2PL.

http://www.half–life2pl.info/
MarcinX
Dodano
29.12.2004 17:47:57
Szkoda, ze wymuszenie trybu dx9 dla geforce FX wiąźe się z tak drastycznym spadkiem framerate. Valve w kolaboracji z ATI wogóle olał karty ze stajni NVIDII, napewno po odpowiedniej optymalizacji kodu, gra dzialałaby dobrze z dx9 na FX'ach.
SLAY3R
Dodano
28.12.2004 18:43:18
A dla posiadających FXy opis jak włączyć obsługę DX9 w HL 2

http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/wybieramy_karty_do_HalfLife2/strona–11.html

Woda teź jest niezła :wink:
MarcinX
Dodano
28.12.2004 18:31:57
Właśnie natrafiłem na HL2 DX8 Reflection Patch.
Jest on juź dostępny od jakiegoś czasu, ale nie wszyscy o nim wiedzą zapewne, toteź postanowiłem dać małe info na ten temat.
Patch jest dla osób posiadających karty z obsługą dx8.1 (np. GF4 ti, z GF4MX to nie działa), dla posiadaczy eFiXów (bo w HL2 nie moźna dla tej karty ustawić dx9) oraz dla Radeonów z serii 9200 i 9500. Patch ten umozliwia uzyskanie efektów na wodzie takich jakie generowałaby karta z directem 9 tyle źe za pomocą dx8.1. Efekt jest naprawdę świetny i nie powoduje zwolnienia wyświetlania grafiki.
Dla zachęty parę screenshotów robionych własnoręcznie na GF FX5600:

Na tych dwóch widać róźnicę, jak było przed spatchowaniem a jak jest po.

Kilka innych screenów.

Instalacja jest banalna, patch zamieszczam w załączniku, po ropakowaniu ukaźe się folder Nature. Następnie w folderze: X:/Half Life 2/SteamApps/
nazwa_kontahalf–life 2/hl2 naleźy utworzyć folder materials i do niego skopiować dopiero co wypakowany folder Nature.
Po odpaleniu gry w opcjach graficznych naleźy dla opcji Water detail ustawić Reflect All.

Patch jest nieoficjalny, nie został stworzony przez Valve. Kaźdy wgrywa patcha na swoje własne ryzyko.
Wątek na forum steam: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?s=&threadid=192821
SLAY3R
Dodano
28.12.2004 14:19:28
Over:
SLAY3R:
BTW. chciałbym mieć takiego stworka jak Lamar w domu, fajne zwierzątko i na smyczy bym go wyprowadzał do miasta :mrgreen:

uwaźaj tylko, źeby Ci głowy nie zapłodnił :shock:

Spokojna głowa, tak będzie wytresowany, źe bedzie się wgryzał w mózg osobom wskazanym przeze mnie :mrgreen:
SLAY3R
Dodano
27.12.2004 11:22:55
SLAY3R:
BTW. chciałbym mieć takiego stworka jak Lamar w domu, fajne zwierzątko i na smyczy bym go wyprowadzał do miasta :mrgreen:

uwaźaj tylko, źeby Ci głowy nie zapłodnił :shock:
Over
Dodano
27.12.2004 02:44:33
He.
Z dogiem fajnie gra się w kosza :
MarcinX
Dodano
27.12.2004 01:33:32
Pyton_000:
Hehe no ale ja bym chciał tego pieska mieć :D On jest boski nieprawdaź :D

Aha, Dog jest fajny, taki sympatyczny i łagodny :wink: szczególnie jak czymś rzuca.

SLAY3R
Dodano
27.12.2004 00:43:43
Pyton_000:

Ja to bym tą Alyx wolał ^^ hłe, hłe...
Over
Dodano
27.12.2004 00:37:57
Pyton_000
Dodano
27.12.2004 00:33:30
MarcinX:
To taki klimatyczny koniec :wink:

SLAY3R
Dodano
27.12.2004 00:31:24
To taki klimatyczny koniec :wink:
MarcinX
Dodano
27.12.2004 00:22:43
Portal wybuchł, Gman pogadał, dalej są napisy końcowe i Lammar :mrgreen:
SLAY3R
Dodano
26.12.2004 22:23:37
Wiem MarcinX mnie naprowadził. Właśnie skończyłem grę. Tak mi się wydaje. Rozwaliłem ten portal, potem ukazał mi się ten gość co na początku :) No i tu się zaczynały dziwne bajki. Wkran czarny, co raz przebłyśnie jakimś screenem ale to tylko ułamek s. i dźwięki tak jakby ktoś gadał, ale jąkał się.

Czy warto sobie zawracać główę co jest dalej czy moźna to juź olać ?
Pyton_000
Dodano
26.12.2004 21:48:40
Pyton_000 co do ostatniego lasera hm... jak Ci to opisać.. musisz wskoczyć na generator ale musisz uwaźać na laser potem wskoczyć na rórę , która wychodzi z drugiego jakiegoś generatora i zostaje Ci tylko wyłączenie tych laserów. Najlepiej podaj screen'a.
Neo20
Dodano
26.12.2004 20:39:59
Neo20
Dodano:
19.12.2004 16:43:33
Komentarzy:
20
Strona 1 / 3