HJT
Logfile of HijackThis v1.99.0
Scan saved at 12:21:11, on 2005–01–23
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSsystem32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSsystem32Ati2evxx.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
C:WINDOWSsystem32Ati2evxx.exe
C:WINDOWSExplorer.EXE
C:WINDOWSsystem32wuauclt.exe
C:WINDOWSSOUNDMAN.EXE
C:Program FilesJavaj2re1.4.2_04injusched.exe
C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
C:Program FilesWinampWinamp.exe
C:Program FilesGadu–Gadugg.exe
D:Instalki ProgramówHijackThis.exe
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: AcroIEHlprObj Class – {06849E9F–C8D7–4D59–B87D–784B7D6BE0B3} – C:Program FilesAdobeAcrobat 6.0ReaderActiveXAcroIEHelper.dll
O4 – HKLM..Run: [AtiPTA] atiptaxx.exe
O4 – HKLM..Run: [NeroFilterCheck] C:WINDOWSsystem32NeroCheck.exe
O4 – HKLM..Run: [SunJavaUpdateSched] C:Program FilesJavaj2re1.4.2_04injusched.exe
O4 – HKLM..Run: [LoadManageProfile] C:Program FilesWindows Media PlayerIconsicon.exe
O4 – HKLM..Run: [MSConfig] C:WINDOWSPCHealthHelpCtrBinariesMSConfig.exe /auto
O4 – HKLM..RunServices: [RegisterDropHandler] C:Program FilesScannerPTBRIDGEBINRegisterDropHandler.exe
O4 – HKCU..Run: [CTFMON.EXE] C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:Program FilesMicrosoft OfficeOfficeOSA9.EXE
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – C:Program FilesJavaj2re1.4.2_04in pjpi142_04.dll
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – C:Program FilesJavaj2re1.4.2_04in pjpi142_04.dll
O9 – Extra button: Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:Program FilesMessengermsmsgs.exe
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:Program FilesMessengermsmsgs.exe
O17 – HKLMSystemCCSServicesTcpip..{2734D12E–DA9B–4552–9B5E–4518139285F5}: NameServer = 195.205.163.230 194.204.159.1
O17 – HKLMSystemCS1ServicesTcpip..{2734D12E–DA9B–4552–9B5E–4518139285F5}: NameServer = 195.205.163.230 194.204.159.1
O23 – Service: Ati HotKey Poller – ATI Technologies Inc. – C:WINDOWSsystem32Ati2evxx.exe
O23 – Service: ATI Smart – Unknown – C:WINDOWSsystem32ati2sgag.exe
O23 – Service: RadClock – Unknown – C:WINDOWSsystem32RadClock.exe
Komp bardzo dziwnie mi sie zachowuje np. uruchamia sie jakies 10 min, aha problem pojawił się gdy "dodałem" do mojego starego dysku (Segate 20 Gb) nowego (Segate Baracuda 120Gb), jeszcze jedno przez jakiś czas (ok. tygodnia) nawet z nowym dyskiem dobrze chodziło dzisiaj dopiero coś takiego zauwaźyłem
Odpowiedzi: 17
pIEKAr:przecieź mowie ze nie moge !! chyba ze znasz jakis sposob aby monitor szybciej sie włączał i pokazywał od samego początku co sie w kompie dzieje a nie dopiero na logu płyty głownej !
Ale nie musisz wcale widzieć co bios ci pokazuje.
To jak dysk się uruchomi (master czy slave) ustawiasz zworkami w napędach. Do kanału IDE1 podłącz ten stary dysk i zworkę daj na master (i tak pewnie jest juź ustawione), do IDE2 podłącz drugi dysk i napęd optyczny, w dysku zworkę daj na master, a w cd na slave.
Poza tym wejdź do biosu, tam jest lista napędów wykrytych przez bios.
pIEKAr:...oskar...oskar...:Bobi_robert:W obu logach widać obecnosc softu TextBridge do skanera
Potrzebne to Wam w autostarcie ??
A który to wpis w autostarcie??
O4 – HKLM..RunServices: [RegisterDropHandler] C:Program FilesScannerPTBRIDGEBINRegisterDropHandler.exe
u mnie to było to
ale nie w hijacku tylko który w autostarcie
...oskar...oskar...:Bobi_robert:W obu logach widać obecnosc softu TextBridge do skanera
u mnie to było to
Bobi_robert:W obu logach widać obecnosc softu TextBridge do skanera
przecieź mowie ze nie moge !! chyba ze znasz jakis sposob aby monitor szybciej sie włączał i pokazywał od samego początku co sie w kompie dzieje a nie dopiero na logu płyty głownej !
W obu logach widać obecnosc softu TextBridge do skanera
pIEKAR: Ja bym jednak ta wieksza Barracude puscił na master
pIEKAR: Ja bym jednak ta wieksza Barracude puscił na master
aaa o to chodzi... niestety za bardzo sie pobawić nie moge w to... poniewaź wogule aby oba dyski i nagrywarka mi działa... to musiałem z przestawianiem nameczyć sie chyba z 2 godzinki... bo albo nie czytało nagrywarki ablo dysku (baracudy)... a trwało to tak długo dlatego ze monitor za pozno mi wyswietał co sie dzieje (jak było logo płyty głownej dopiero) i nie widziałem co odpala sie na jakim kanale (bo nie miałem tego ekranu z wyspanym Primary Master, Primary Slave, secondary Master, Secondary Slave)
troche namotałem ale mam nadzieje ze zrozumiecie ! :)
troche namotałem ale mam nadzieje ze zrozumiecie ! :)
Daj dyski na osobnych taśmach.
Systemowy na pierwszym kanale jako master,drugi na drugim kanale jako master ,napęd optyczny jako slave.
Systemowy na pierwszym kanale jako master,drugi na drugim kanale jako master ,napęd optyczny jako slave.
tzn jak mam to zrobić :) wiem ze piiiiiiiip jestem no ale nie wiem ;p :)
...oskar...oskar... –> log jest czysty.
pIEKAr –> jak miałeś podłączoną tą barracudę? Razem z tamtym 20gb dyskiem? Podłącz ten nowy na drugim kanale ide.
pIEKAr –> jak miałeś podłączoną tą barracudę? Razem z tamtym 20gb dyskiem? Podłącz ten nowy na drugim kanale ide.
slyszałem ze jest jakis programik do robienia defragmentacji... i robi to o WIELE szybciej niz ten windowsowski... zna ktos nazwe ?
no i jeszcze prosze o pomoc z tym winampem
no i jeszcze prosze o pomoc z tym winampem
Czysty.
Moźe zacząć od defraga ?
Moźe zacząć od defraga ?
więc tak... wyłączenie dysku (baracuda 120 Gb) pomogło... ALE !! nie działa mi winamp poprostu nie chce sie odpalić !!
Mam podobne objawy od wczoraj komp strasznie mi muli np. mój komputer uruchamia się jakieś 20sek.
Logfile of HijackThis v1.99.0
Scan saved at 13:09:49, on 2005–01–23
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
D:WINDOWSSystem32smss.exe
D:WINDOWSSYSTEM32winlogon.exe
D:WINDOWSsystem32services.exe
D:WINDOWSsystem32lsass.exe
D:WINDOWSsystem32svchost.exe
D:WINDOWSSystem32svchost.exe
D:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
D:WINDOWSExplorer.EXE
D:WINDOWSsystem32 vsvc32.exe
D:Program FilesPanda SoftwarePanda Antivirus Platinumpavsrv51.exe
D:Program FilesPanda SoftwarePanda Antivirus PlatinumAVENGINE.EXE
D:WINDOWSsystem32RUNDLL32.EXE
D:WINDOWSsystem32RunDll32.exe
D:Program FilesJavaj2re1.4.2_04injusched.exe
D:Program FilesPanda SoftwarePanda Antivirus PlatinumAPVXDWIN.EXE
D:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
D:Program FilesTlen.pl len.exe
D:Program FilesScannerUAM32.exe
D:Program FilesPanda SoftwarePanda Antivirus PlatinumpavProxy.exe
D:Program FilesOperaOpera.exe
D:Documents and SettingsOskar_PulpitHijackThis.exe
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
O4 – HKLM..Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE D:WINDOWSsystem32NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM..Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM..Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE D:WINDOWSsystem32NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 – HKLM..Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
O4 – HKLM..Run: [NeroCheck] D:WINDOWSsystem32\NeroCheck.exe
O4 – HKLM..Run: [SunJavaUpdateSched] D:Program FilesJavaj2re1.4.2_04injusched.exe
O4 – HKLM..Run: [SCANINICIO] "D:Program FilesPanda SoftwarePanda Antivirus PlatinumInicio.exe"
O4 – HKLM..Run: [APVXDWIN] "D:Program FilesPanda SoftwarePanda Antivirus PlatinumAPVXDWIN.EXE" /s
O4 – HKLM..Run: [UpConfgVer] "D:Program FilesPanda SoftwarePanda Antivirus PlatinumUpgConf.exe" /v:7.05.07
O4 – HKCU..Run: [CTFMON.EXE] D:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
O4 – HKCU..Run: [Komunikator] D:Program FilesTlen.pl len.exe
O4 – Global Startup: Action Manager 32.lnk = D:Program FilesScannerUAM32.exe
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = D:Program FilesMicrosoft OfficeOffice10OSA.EXE
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://D:PROGRA~1MICROS~2Office10EXCEL.EXE/3000
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – D:Program FilesJavaj2re1.4.2_04in pjpi142_04.dll
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – D:Program FilesJavaj2re1.4.2_04in pjpi142_04.dll
O9 – Extra button: eBay – Homepage – {EF79EAC5–3452–4E02–B8BD–BA4C89F1AC7A} – D:Program FilesIrfanViewEbayEbay.htm
O23 – Service: NVIDIA Display Driver Service – NVIDIA Corporation – D:WINDOWSsystem32 vsvc32.exe
O23 – Service: Panda anti–virus service – Unknown – D:Program FilesPanda SoftwarePanda Antivirus Platinumpavsrv51.exe
ja juź nie wiem co sie dzieje, co chwile odnajduje jakies "objawy" dziwne np. blokuje mi sie pasek narzędzi w ten sposób ze jak chce sobie przechodzić pomiędzy okienkami to nie moge tego zrobić z paska tylko ALT+TAB bo w pasku kursorek zmienia mi w klepsydre... !! jeszcze "Moj Komputer" musze ohohoh poczekać az on mi sie odpali !!
Zasilacz ci wyrabia ?
To ponad 30 w więcej.
Poza tym nie lepiej zostawić samą Barracudę ?
To ponad 30 w więcej.
Poza tym nie lepiej zostawić samą Barracudę ?
W logu nie ma nic podejźanego chyba, chociaź zastanawia mnie to:
Wiesz co to jest?
Sprawdź tryby pracy dysków we właściwościach kontrolera ide do którego są podpięte. Posprawdzaj taśmy łączące. Odłącz jeden dysk i zobacz jak się komputer uruchomi.
O4 – HKLM..Run: [LoadManageProfile] C:Program FilesWindows Media PlayerIconsicon.exe
Wiesz co to jest?
Sprawdź tryby pracy dysków we właściwościach kontrolera ide do którego są podpięte. Posprawdzaj taśmy łączące. Odłącz jeden dysk i zobacz jak się komputer uruchomi.