HJT
Logfile of HijackThis v1.99.0
Scan saved at 12:21:11, on 2005–01–23
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSsystem32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSsystem32Ati2evxx.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
C:WINDOWSsystem32Ati2evxx.exe
C:WINDOWSExplorer.EXE
C:WINDOWSsystem32wuauclt.exe
C:WINDOWSSOUNDMAN.EXE
C:Program FilesJavaj2re1.4.2_04injusched.exe
C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
C:Program FilesWinampWinamp.exe
C:Program FilesGadu–Gadugg.exe
D:Instalki ProgramówHijackThis.exe
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: AcroIEHlprObj Class – {06849E9F–C8D7–4D59–B87D–784B7D6BE0B3} – C:Program FilesAdobeAcrobat 6.0ReaderActiveXAcroIEHelper.dll
O4 – HKLM..Run: [AtiPTA] atiptaxx.exe
O4 – HKLM..Run: [NeroFilterCheck] C:WINDOWSsystem32NeroCheck.exe
O4 – HKLM..Run: [SunJavaUpdateSched] C:Program FilesJavaj2re1.4.2_04injusched.exe
O4 – HKLM..Run: [LoadManageProfile] C:Program FilesWindows Media PlayerIconsicon.exe
O4 – HKLM..Run: [MSConfig] C:WINDOWSPCHealthHelpCtrBinariesMSConfig.exe /auto
O4 – HKLM..RunServices: [RegisterDropHandler] C:Program FilesScannerPTBRIDGEBINRegisterDropHandler.exe
O4 – HKCU..Run: [CTFMON.EXE] C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:Program FilesMicrosoft OfficeOfficeOSA9.EXE
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – C:Program FilesJavaj2re1.4.2_04in pjpi142_04.dll
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – C:Program FilesJavaj2re1.4.2_04in pjpi142_04.dll
O9 – Extra button: Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:Program FilesMessengermsmsgs.exe
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:Program FilesMessengermsmsgs.exe
O17 – HKLMSystemCCSServicesTcpip..{2734D12E–DA9B–4552–9B5E–4518139285F5}: NameServer = 195.205.163.230 194.204.159.1
O17 – HKLMSystemCS1ServicesTcpip..{2734D12E–DA9B–4552–9B5E–4518139285F5}: NameServer = 195.205.163.230 194.204.159.1
O23 – Service: Ati HotKey Poller – ATI Technologies Inc. – C:WINDOWSsystem32Ati2evxx.exe
O23 – Service: ATI Smart – Unknown – C:WINDOWSsystem32ati2sgag.exe
O23 – Service: RadClock – Unknown – C:WINDOWSsystem32RadClock.exe
Komp bardzo dziwnie mi sie zachowuje np. uruchamia sie jakies 10 min, aha problem pojawił się gdy "dodałem" do mojego starego dysku (Segate 20 Gb) nowego (Segate Baracuda 120Gb), jeszcze jedno przez jakiś czas (ok. tygodnia) nawet z nowym dyskiem dobrze chodziło dzisiaj dopiero coś takiego zauwaźyłem
Odpowiedzi: 20
aha i jeszcze coś ??
Wie ktoś co mogło spowodować to, źe na jednej z partycji na dysku Segate Baracuda 120 Gb (partycja 10 Gb) poprostu tak jakby znikł system plików, chodzi o to, źe dysk nie był ani na FAT 32, FAT ani NTFS ??
Wie ktoś co mogło spowodować to, źe na jednej z partycji na dysku Segate Baracuda 120 Gb (partycja 10 Gb) poprostu tak jakby znikł system plików, chodzi o to, źe dysk nie był ani na FAT 32, FAT ani NTFS ??
nie wiem czy jeszcze kogoś to będzie obchodziło, no ale napisze co pomogło więc:
proboje sobie zainstalować winxP na Baracudzie z poziomu windowsa na tym dysku 20 Gb, zwiecha. Odpiąłem stary dysk i zostawiłem tylko Baracude, na nim chciałem zainstalować ze zbootowanej płytk windowsa xP nie dało sie bo pisało " dowolny klawisz spowoduje rozruch CD" naciskam wszystkie pokolei i... NIC !! podłączyłem nagrywarke pod IDE 1, i odziwko po nacisnięciu klawisza odpalił się instalator, wchodzi mi do okna gdzie mam wybrać partycje na której chce zainstalować system ja patrze a tam obok dysku C: pisze ze system plików i tutaj własnie leźała przyczyna po sformatowaniu FAT–em oba dyski chodzą razem jak powinny :) i wszystko juz cacy :]
proboje sobie zainstalować winxP na Baracudzie z poziomu windowsa na tym dysku 20 Gb, zwiecha. Odpiąłem stary dysk i zostawiłem tylko Baracude, na nim chciałem zainstalować ze zbootowanej płytk windowsa xP nie dało sie bo pisało " dowolny klawisz spowoduje rozruch CD" naciskam wszystkie pokolei i... NIC !! podłączyłem nagrywarke pod IDE 1, i odziwko po nacisnięciu klawisza odpalił się instalator, wchodzi mi do okna gdzie mam wybrać partycje na której chce zainstalować system ja patrze a tam obok dysku C: pisze ze system plików i tutaj własnie leźała przyczyna po sformatowaniu FAT–em oba dyski chodzą razem jak powinny :) i wszystko juz cacy :]
hm... zainstaluje sobie wina na bracudzie... i zobaczymy co to da...
Napisałem zebys sklonował poniewaz zaoszczedzisz tym troche czasu na stawianie systemu
W szukajke "klonowanie" i masz propozycje programow do tego przeznaczonych
Rownie dobrze mozesz system ot poprostu zainstalować
Zaznaczam ze wcale nie musi to zmienic sytuacji
Zernij jeszcze na tasmy masz nie bardzo pokrzywione i czy nie sa uszkodzone
W reguły system stawia sie na lepszym (szybszym, nowszym) dysku
W szukajke "klonowanie" i masz propozycje programow do tego przeznaczonych
Rownie dobrze mozesz system ot poprostu zainstalować
Zaznaczam ze wcale nie musi to zmienic sytuacji
Zernij jeszcze na tasmy masz nie bardzo pokrzywione i czy nie sa uszkodzone
W reguły system stawia sie na lepszym (szybszym, nowszym) dysku
:) zgadzam sie :)
ale jeszcze bardziej sie zgodze jak mi powiesz jak to zrobić :)
ale jeszcze bardziej sie zgodze jak mi powiesz jak to zrobić :)
Mam jeszcze jedna propozycje, troche pracochłonna ale co tam
Sklonuj ten system na tym 20 GB dysku
Odepnij go teraz i postaw system z klona na tym 120 GB
Jesli wszystko smiga to teraz podłacz ta 20 ale na slave i zdaj sprawozdanie
Sklonuj ten system na tym 20 GB dysku
Odepnij go teraz i postaw system z klona na tym 120 GB
Jesli wszystko smiga to teraz podłacz ta 20 ale na slave i zdaj sprawozdanie
wieć tak napisze co zrobiłem
1. ustawiłem zworki i taśmy IDE tak jak mowił Sla3r(nie pomogło)
2. Zmieniłem ustawienia w BIOS–ie na domyślne(nie pomogło)
3. Wyłączyłem Bootowanie Baracudy(nie pomogło)
więc co moge zrobić dalej ??jakieś pomysły ??
aha wszystko działa ok jak odłączam tą baracude
1. ustawiłem zworki i taśmy IDE tak jak mowił Sla3r(nie pomogło)
2. Zmieniłem ustawienia w BIOS–ie na domyślne(nie pomogło)
3. Wyłączyłem Bootowanie Baracudy(nie pomogło)
więc co moge zrobić dalej ??jakieś pomysły ??
aha wszystko działa ok jak odłączam tą baracude
no ja wiem... ale chodziło mi bardziej o to czy to w niczym nie przeszkadza :)
To dodatkowe zasilanie grafiki.
Nowsze,mocniejsze karty muszą je mieć.
Samo agp nie dostarczy wymaganego prądu.
No i dobrze.
Nowsze,mocniejsze karty muszą je mieć.
Samo agp nie dostarczy wymaganego prądu.
pIEKAr:i 1 tasma zostaje wolna !!
No i dobrze.
:shock: mam 4 kable i 4 tasmy... 3 kable i 3 tasmy idą do 2 dysków i 1 nagrywarki... 1 kabel do grafy i 1 tasma zostaje wolna !!
no to logiczne źe musi być jeśli leci od zasilacza bo bez tego kabla to ci napęd nie będzie działał
SLAY3R:IDE1 20GB master
IDE2 120GB master
IDE2 CD slave
Jaki kabel? Z kąd dokąd on leci?
od zasilacza.. :)
IDE1 20GB master
IDE2 120GB master
IDE2 CD slave
IDE2 120GB master
IDE2 CD slave
MarcinX:Tam gdzie wkładasz na płycie kable od napędów.
i bardzo dziekuje :]... teraz tylko musze odlaczyć kompa... :((( a jak mi sie nie chce bleah... no ale mus to mus... i mozna prosic dokładnie jeszcze raz jak to ma być podlączone tylko ze w ten sposób
IDE 1– jaki dysk i master/slave/calbe select
IDE 2– jaki dysk i master/slave/calbe select
IDE 2– jaki dysk i master/slave/calbe select
aha jeden kabel (nie tasma tylko kabel) jest podlączona do karty graficznej to chyba w niczym nie przeszkadza ?
Wiesz co? Myślę źe najprościej to byłoby jakbyś zadzwonił po jakiegoś kumpla który wie co i jak, przyszedłby podłączył, pokazał z czym to się je.
Tam gdzie wkładasz na płycie kable od napędów.
przy portach ide ??
mowiłem ze w tych sprawach jestes totalny piiiiiiiip ... wiec dokładnie jeźeli moźna prosić to gdzie to jest ?
mowiłem ze w tych sprawach jestes totalny piiiiiiiip ... wiec dokładnie jeźeli moźna prosić to gdzie to jest ?
Pisze przy portach IDE na płycie.
W manualu pewnie teź .
W manualu pewnie teź .
u mnie na płycie głównej jest podpisane
a ktory to kanał IDE 1 , ktory IDE 2 i jak to rozpoznac ?