HIS – XP – RJ45 – WIN98
Czesc
Mam problem
Uzywalem dotychczas XP z podlaczonym His'em i wszystko bylo ok. Teraz podlaczylem drugi komp z win98. Komp z xp chodzi jako serwer i skretka podlaczony jest z komp win98. Problem jest nastepujacy:
z xp nie moge wejsc do zasobow win98 (w otoczeniu sieciowym komputer win98 jest widoczny ale nie mozna sie dostac ze wzgledcu na zla konfiguracje – skontaktuj sie z adminem – komunikat xp)
nadmieniam ze z poziomu win98 do xp moge sie dostac i wszystko jest widoczne ale w otoczeniu sieciowym widoczny jest tylko xp (moim zdaniem powinien byc rownez widoczny win98)
moze cos w konfiguracji sieci ??
wylaczylem bramy, dns, wins
ustawiona mam tylko grupe robocza, ip i maska.
Pozdrawiam
Mam problem
Uzywalem dotychczas XP z podlaczonym His'em i wszystko bylo ok. Teraz podlaczylem drugi komp z win98. Komp z xp chodzi jako serwer i skretka podlaczony jest z komp win98. Problem jest nastepujacy:
z xp nie moge wejsc do zasobow win98 (w otoczeniu sieciowym komputer win98 jest widoczny ale nie mozna sie dostac ze wzgledcu na zla konfiguracje – skontaktuj sie z adminem – komunikat xp)
nadmieniam ze z poziomu win98 do xp moge sie dostac i wszystko jest widoczne ale w otoczeniu sieciowym widoczny jest tylko xp (moim zdaniem powinien byc rownez widoczny win98)
moze cos w konfiguracji sieci ??
wylaczylem bramy, dns, wins
ustawiona mam tylko grupe robocza, ip i maska.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 2
Rozwiazalem juz problem.
Zamienilem karty w kompach
w xp mam 3com a w win98 realtek
(wczesniej mialem odwrotnie)
Teraz jest wszystko okj.
Zamienilem karty w kompach
w xp mam 3com a w win98 realtek
(wczesniej mialem odwrotnie)
Teraz jest wszystko okj.
WITAM