hiperłącze we flashu

właśnie robię projekt strony internetowej we FrontPage, strona główna składa się z napisów (takich poszczególnych działów)zrobionych we flashu, ale nie wiem jak z tych napisów zrobić hiperłącza do następnych stron, bo gdy klikam: wstaw/hiperłącze, ta funkcja jest nieaktywna, baaardzo proszę o pomoc :( :(

dodam, że nie znam html :(

Odpowiedzi: 1

Hiperłącze to w samym programie ktorym stworzyłaś animację sie wstawia (bodaj getURL)
Tak na około to można położyć warstwę czy zrobić mapę.

Bobi
Dodano
28.05.2006 11:33:50
  • Ania 28.05.2006 12:34:04

<P>niebardzo rozumiem :( z flashem mam kontakt dopiero od wczoraj... co znaczy </P> <P>"położyć warstwę czy zrobić mapę" ????<BR></P>

• sparky 28.05.2006 12:49:35

Chodzi o to ze standardowo obsluga zawartosci flasha (w tym ustalenia linkow do innych stron) odbywa sie nie przy tworzeniu strony we FrontPage ale wczesniej - w programie, w ktorym tenze flash powstal (najpewniej w Macromedia Flash).<br>Inaczej jest z obrazkami - tu linki definiuje sie juz w samej tresci HTML (m.in. wlasnie definiujac mapy).<br><br>

• Ania 28.05.2006 13:24:19

<P>ahaaaa rozumiem, myślałam że to się robi we frontpage </P> <P>więc jak edytować tą animację (mam plik .fla) żeby dodać&nbsp;hiperłącze ???? tylko bardzo&nbsp;proszę o dokładny opis :( </P>

Ania
Dodano:
27.05.2006 22:40:44
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1