HIGH PING

Witam mam maly irytujacy problem otoz od okolo tygodnia non stop na obojetnie jakim serwerze na Vietcongu mam ping ok 180 za co dostaje po chwili autokicka mam neostrade 256 Kb/s gralem w sumie juz 3 rok z przerwami oczywiscie na tym samym laczu i zawsze mialem ping w granicach 40-90 nie instalowalem nic nowego ani nic nie robilem mam tylko windosowskiego firewalla ( ktorego tez wylaczylem ale to nic nie daje) zainstalowalem od nowa windowsa, zainstalowalem od nowa vietconga i dupa jasna na "czystym windowsie" z sama neostrada ping w grze zaczyna sie od 200 zainstalowalem autopatchera z sierpnia 07 ale bez skutku wylaczylem wszystkie procesy oprocz tych krytycznych oczywiscie;] wylaczylem wszystkie aktualizacje, gg i inne scierwa zjadajace lacze i dalej bez rezultatu zauwazylem ze czasami samoistnie wlacza sie proces winauclt choc wylaczylem automatyczne aktualizacje ale nawet jak go wylacze to i tak dalej to samo krew mnie juz zalewa bo to moja ulubiona gra ;] prosze o jakias rozsadna pomoc btw mam win xp

Odpowiedzi: 5

No masz - - mój ekran się tak bardzo nie przewinął - za co oczywiście winę ponoszą Twórcy forum.
Rebe
Dodano
06.12.2007 13:22:17
Czy tylko ja popatrzyłem na datę posta otwierającego ?? :-"
Żółty
Dodano
06.12.2007 10:47:10
Toż ping - pomijam pewne specyficzne sytuacje, o kórych nie moze być mowy choćby dlatego, że Autor nic nie grzebał - nie ma nic wspólnego ze skrzynką stojącą w domu. Jego wartość zależy od trasy i ruchu na niej , a z tym to - poza modlitwą - zrobić można tyle co nic.
Rebe
Dodano
06.12.2007 08:59:55
jeśli masz włączony QoS, a nie korzystają z niego inne aplikacje to go wyłącz we właściwościach połączenia sieciowego wówczas zyskasz nieco na przepustowości. Co do tych aktualizacji to sprawdź w usługach czy masz ustawione na "ręczny" i "wyłączono". Swoją drogą jeśli masz łącze asymetryczne [a tak jest w większości przypadków] to upload masz co najwyżej 128kb, a w grach gdzie jest on bardzo istotny jest to zbyt mało.
Endrju
Dodano
06.12.2007 08:14:28
Może jakiś wirus?? :mryellow:
swistak33
Dodano
04.12.2007 23:26:04
Pan_Kakenholz
Dodano:
18.09.2007 03:51:56
Komentarzy:
5