HELP!!!HELP!!!HELP!!! Instalacja XP zatrzymuje sie!!!

Nie mam juz cierpliwosci do 125 proby instalacji XP!!! Ciagle to samo – zatrzymuje sie na "rejestrowanie skladnikow" – to znaczy pasek doszedl do konca, pisze, ze "instalacja zostanie ukonczona za 9 minut" i stoi tak do oporu!!! Reset i od nowa... Plyta glowna: ABIT BL7 (bios po najswiezszym update), procek P4 1,4GHz, grafika: ELSA Gladiac.

Odpowiedzi: 13

wlasnie kupowalem pamiec w tym tygodniu i bylo sporo noname–ow z wieczysta gawarancja a np kingston czy twinMOS mial skonczony okres gwarancji
hyde
Dodano
04.04.2003 14:14:08
Nie powiedział bym ze pamięc ma wieczystą gwarancję (chyba ze firmowe),często mozna kupic z okresem gwarancji na 24 miesiące.A tak pozatym to poszukaj na forum bo temat instalacji Win xp był chyba omawiany .
gd14
Dodano
04.12.2002 12:03:52
Hej.
Radziłby ci poźyczyć od kumpla pamięć i sprawdzić u siebie. U mnie gdy w ten sposób przerywała się instalacja, problemem okazała się pamięć. Po wymianie pamięci wszystko było ok (pamiętaj źe pamięć ma wieczystą gwarancję – nie sprzedawca ci ją wymieni). Jeźeli to nie pomoźe to tak jak wcześniej się wypowiadano wina prawdopodobnie tkwi w sprzęcie.

Narka i pozodrowionka

Rem@s
Rem@s
Dodano
04.12.2002 03:12:46
Hej.
Radziłby ci poźyczyć od kumpla pamięć i sprawdzić u siebie. U mnie gdy w ten sposób przerywała się instalacja, problemem okazała się pamięć. Po wymianie pamięci wszystko było ok (pamiętaj źe pamięć ma wieczystą gwarancję – nie sprzedawca ci ją wymieni). Jeźeli to nie pomoźe to tak jak wcześniej się wypowiadano wina prawdopodobnie tkwi w sprzęcie.

Narka i pozodrowionka

Rem@s
Rem@s
Dodano
Hej.

Narka i pozodrowionka

Rem@s
Rem@s
Dodano
Ten migający przez jakiś czas kursor, powoduje często karta graficzna przewaźnie GeForce, a jaki jest tego powód wie chyba tylko Św. Mikołaj. Bynajmniej u mnie trwało to 3–4 minuty potem instalka ruszyła normalnie, i do końca nie było juź źadnych niespodzianek.
zulus
Dodano
10.11.2002 02:40:37
Ten migający przez jakiś czas kursor, powoduje często karta graficzna przewaźnie GeForce, a jaki jest tego powód wie chyba tylko Św. Mikołaj. Bynajmniej u mnie trwało to 3–4 minuty potem instalka ruszyła normalnie, i do końca nie było juź źadnych niespodzianek.
zulus
Dodano
zulus
Dodano
Yo. Zaciekawil mnie temat. Ostatnio u kumpla instalowalem XP... sytuacja wygladala tak: sformatowany dysk, plytka z XP do napedu i zaczynamy:) Probelem w tym ze zawsze w tym samym momencie instalacja konczyla sie, tj. w momencie gdy "Instalator ładował składniki"(pierszy etap instalowania systemu), a wlasciwie juz to skonczy. Pozniej pokazuje sie czarny ekran, miga kursor i koniec instalacji. Nie wiem co jest. Probowalem tez wylaczyc karte dzwiekowa na plycie jednak nic to nie dalo – problem sie powtarza. Co zrobic? Czego to wina??? Bo ja nie mam zielonego pojecia (plytka CD z systememem na 100% sprawna i wszystko inne raczej tez – wiem, bo Win Me zainstalowal sie bez problemu).
brtx
Dodano
10.11.2002 00:21:37
Yo. Zaciekawil mnie temat. Ostatnio u kumpla instalowalem XP... sytuacja wygladala tak: sformatowany dysk, plytka z XP do napedu i zaczynamy:) Probelem w tym ze zawsze w tym samym momencie instalacja konczyla sie, tj. w momencie gdy "Instalator ładował składniki"(pierszy etap instalowania systemu), a wlasciwie juz to skonczy. Pozniej pokazuje sie czarny ekran, miga kursor i koniec instalacji. Nie wiem co jest. Probowalem tez wylaczyc karte dzwiekowa na plycie jednak nic to nie dalo – problem sie powtarza. Co zrobic? Czego to wina??? Bo ja nie mam zielonego pojecia (plytka CD z systememem na 100% sprawna i wszystko inne raczej tez – wiem, bo Win Me zainstalowal sie bez problemu).
brtx
Dodano
10.11.2002 00:21:37
Podociskaj ramy, karty, wszystko posprawdzaj. Jeźeli ustalisz gdzie jest problem: czy sprzęt wini czy software to będzie nam łatwiej dojść do sedna sprawy.

A tak nawiasem: to mój 500 post :D jakierz to szczęście :D
Lezio111
Dodano
08.11.2002 23:04:00
Jesli masz cos zintegrowane na płycie głównej to wyłącz to na czas instalacji.Tez mam płyte Abita tyle ze ST6 i miałem podobny problem.
Dark Angel
Dodano
03.11.2002 14:18:45
Moźe płytka uszkodzona; źle nagrana albo porysowana.
Ja teź tak kiedyś miałam i okazało się źe płytka jest porysowana!!!
agi
Dodano
03.11.2002 12:56:51
Samhain
Dodano:
03.11.2002 04:09:29
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1