Help
mam 2 kompy podlaczone do huba, z huba kabelek do modemu i z modemu do netu net jest na obdwu kompach, ale chce sobie stworzyc taka siec miedzy tymi dwoma kompami. (na obydwu kompach jest win xp)
w polaczeniu lokalnym jest wszystko tak samo ustawione i jak wlaze w moje miejsce sieciowe na pierwszym kompie zeby zoabczyc komputery w sieci to widzi mi obydwa kompy z tym ze moge tylko zoabczyc pliki udostepnine swojego kompa, a jak chce zobaczyc zawartosc drugiego to mi wywala blad ze nie mozna odnalesc sciezki sieciowe i ze tamten komp jest niedostepny. Gdy na tym drugim kompie wlaze w otoczenie sieciowe i zeby zoabczyc jakie kompy sa wpiete wywala ze nie mam uprawnien:|jak zrobic zeby obydwa kompy sie widzialy i byla mozliwa wymiana plikow miedzy nimi. Probowalem tez konfiguracji sieci +dyskietki (na jednym tweorze dyskiete a na drugim odpalam) i tez nie dziala.
w polaczeniu lokalnym jest wszystko tak samo ustawione i jak wlaze w moje miejsce sieciowe na pierwszym kompie zeby zoabczyc komputery w sieci to widzi mi obydwa kompy z tym ze moge tylko zoabczyc pliki udostepnine swojego kompa, a jak chce zobaczyc zawartosc drugiego to mi wywala blad ze nie mozna odnalesc sciezki sieciowe i ze tamten komp jest niedostepny. Gdy na tym drugim kompie wlaze w otoczenie sieciowe i zeby zoabczyc jakie kompy sa wpiete wywala ze nie mam uprawnien:|jak zrobic zeby obydwa kompy sie widzialy i byla mozliwa wymiana plikow miedzy nimi. Probowalem tez konfiguracji sieci +dyskietki (na jednym tweorze dyskiete a na drugim odpalam) i tez nie dziala.
Odpowiedzi: 5
Przegladnij –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=38863
tak maja haselka
Nie chodzi o samo logowanie. Logowac kazdy sie w jakis sposob loguje, automatycznie badz recznie.
Czy konta na ktorych logujecie sie do komputerow maja hasla ?
Czy konta na ktorych logujecie sie do komputerow maja hasla ?
logowanie mam ustawione na obydwu kompach
Oczywiscie do tych komputerow logujesz sie bez hasel ?
Przyklejony temat o udostepnianiu plikow jest widoczny ?
Przyklejony temat o udostepnianiu plikow jest widoczny ?
Strona 1 / 1