Help
Symantec AntiVirus colud not scan file C:WINNTsystem32ativvaxx.dll
for viruses due to low kernel stack.
Zainstalowałęm Win 2000. te problemy z XP nie dawały mi spokoju (DirectX 9.0c) Zainstalowałem DirectX gierki chodza i ogólnie jest lux. Z wyjątkiem dwóch rzeczy.
Komp mi się dwa razy zwiesił od tak... Zobaczyłem do dziennika i jest taki komunikat. Nie wiem co to znaczy.
A po drugie miałem ekran STOP: 0x00000000A: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Zresetowałem go i winda się załadowała. Ale później znów. Uruchamiałem kompa i znowu to samo.
O co chodzi prosze o pomoc.
for viruses due to low kernel stack.
Zainstalowałęm Win 2000. te problemy z XP nie dawały mi spokoju (DirectX 9.0c) Zainstalowałem DirectX gierki chodza i ogólnie jest lux. Z wyjątkiem dwóch rzeczy.
Komp mi się dwa razy zwiesił od tak... Zobaczyłem do dziennika i jest taki komunikat. Nie wiem co to znaczy.
A po drugie miałem ekran STOP: 0x00000000A: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Zresetowałem go i winda się załadowała. Ale później znów. Uruchamiałem kompa i znowu to samo.
O co chodzi prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 13
Niesądze źeby to była wina sprzętu. Jak mam zainstalowany DirectX 9.0b i sterowniki z płytki to chodzi idealnie. Żadnej zwiechy. Wydaje mi się źe firma Ati nie zrobiłą sterów kompatybilnych z DirectX 9.0c. Być moźe inne karty Ati pracuja poprawinie ale Radeon 9200Se nie. Czytałem komentarze na www.komputerswiat.pl to ludzie ogólnie mają problemy.
Rockers:Niemoge kompa rozkręcać bo mam plomby gwarancyjne.
To się nie zastanawiaj – objaw o którym napisałes na pewno nie jest spowodowany błedem systemu – i bierz go do serwisu.
Niemoge kompa rozkręcać bo mam plomby gwarancyjne.
Sterownik usunąć – na stronie ATI jest narźedzie do deinstalacji – i zainstalować ponownie, albo w innej wersji.
Wygląda, źe albo taktowanie karty jest za wyskokie, albo się sypie – moźe to tylko błąd zasilania, ale to trzeba sprawdizć – wyjmij karte , oczyść styki i gniazdo włóź ją ponownie i zobacz czy przeszło.
Wygląda, źe albo taktowanie karty jest za wyskokie, albo się sypie – moźe to tylko błąd zasilania, ale to trzeba sprawdizć – wyjmij karte , oczyść styki i gniazdo włóź ją ponownie i zobacz czy przeszło.
Mam kości 333. 256 Mb. A jak odinstaluje ten sterownik to co zainstalować?? Przcieź muszą być sterowniki. Mam kolejny problem. Włączyłem komputer, system się załadował....czekałem na ekran logowania atu.. jakies kreski (centki) Wyłączyłem kompa i wskoczyło pytanie tylko co to jest??
chipset VIA KT400, to wielka porazka. Najlepiej sprawdza sie dla kart Nvidi. Poza tym posiada cienka obsluge pamieci powyzej DDR333. Sprobuj odinstalowac catalyste. Sluchaj u mnie kiedys tez wystapil podobny blad. Mam plyte z chipsetem nForce3 i mam Radeaon9600XT. Tez wgrywalem Catalyste. I co? Blue sreen STOP bla bla bla ... Poza tym niesamowicie podskakiwala mi temp. CPU z normalnej 25C do 65C. Odinstalowalem to cholerstwo i problemy sie skonczyly.
Pamietaj to co powiedzialem wczesniej:
Sluchaj nie wiem jakie ty masz kosci pamiecie, ale sprawdz czy czasem nie DDR400 – choc teoretycznie VIA KT400 nie powinien ich obslugiwac... musisz po prostu sprawdzic to.
Jesli w przyszlosci bedziesz mial wiecej pytan odnosnie błędów krytycznych pisz jak najwiecej na temat swojego sprzętu.
Pozdrawiam.
Pamietaj to co powiedzialem wczesniej:
Blad ktory opisales najszczesciej dotyczy konfilktu sterownikow karty graficznej, sprawdz tez RAM.
Sluchaj nie wiem jakie ty masz kosci pamiecie, ale sprawdz czy czasem nie DDR400 – choc teoretycznie VIA KT400 nie powinien ich obslugiwac... musisz po prostu sprawdzic to.
Jesli w przyszlosci bedziesz mial wiecej pytan odnosnie błędów krytycznych pisz jak najwiecej na temat swojego sprzętu.
Pozdrawiam.
Chipset VIA KT400
Radeon 9200SE
Wgrałem ten sterownik: wxp–w2k–catalyst–8–082–041130a–019577c
Radeon 9200SE
Wgrałem ten sterownik: wxp–w2k–catalyst–8–082–041130a–019577c
Oj stary napisz jaka masz plyte glowna, a konkretnie na bazie jakiego chipsetu. Jaka masz karte graficzna i czy wgrywales ostatnio jakies nowe sterowniki.
Blad ktory opisales najszczesciej dotyczy konfilktu sterownikow karty graficznej, sprawdz tez RAM.
Pierwszy odnośnik w poście Rebe.
Wszystko jest dokładnie opisane,nikt nie ma wglądu do twojego kompa ,musisz sam sprawdzić co powoduje błąd (vide link).
Wszystko jest dokładnie opisane,nikt nie ma wglądu do twojego kompa ,musisz sam sprawdzić co powoduje błąd (vide link).
Nic z tego nie rozumiem:(
Tu masz "wybór" po polsku:
http://support.microsoft.com/search/default.aspx?qu=+IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL&catalog=LCID%3D1045
http://support.microsoft.com/search/default.aspx?qu=+IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL&catalog=LCID%3D1045
Nieznam angielskiego :(
Wpisz nr STOPa w szukajke i przejrzyj rezultaty
Ad. Norton
http://miataru.computing.net/windows2000/wwwboard/forum/59270.html
Ad. Norton
http://miataru.computing.net/windows2000/wwwboard/forum/59270.html
Strona 1 / 1