HELP!!!

Witam
Ostatni zdaźył mi się taki oto problem.
Włanczam sibie gierke gram i nagle komp się restartuje. Włanczając go ponownie pojawia się wiadomość źe komp ma problemy z rysowaniem, albo problemy z kartągraficzną. Wtedy usunołem wszystkie sterowniki karty, detonatory i directx. Zainstalowałem najnowsze i nadal to samo. Prosze pomuźcie mi nie wiem co robić.
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Odpowiedzi: 13

U mnie podwyźszyło sprawność sprzętową.
tire
Dodano
16.04.2003 17:57:36
i jeszcze nawiazujac do glownego tematu.
w niedziele ogladam film a tu restrt samoczynny, 20 minut OK i znow restrt i tak jeszcze z 3 razy.

tym razem wyjalem kosc pamieci i wyczescilem bank pamieci i same styki pamieci i jest OK.

to sie zdarza na przyklad na plycie ecs k7s5a gdzie banki pamieci sa dos "luzne" i kurz po pewnym czasie umie powlazic w banki z pamiecia i pamiec traci kontakt.

inna przyczyna takich rzeczy to czasem zle rozdzielone przerwania dla sprzetu. ja bym zrobil tak: wylaczylbym w biosie wszystkie sprzety ktore biora przrwanie a ktorych nieuzywam. zwykle ludzie maja wlaczone wszystkie porty szeregowe i rownolegle a wiekszosci nie uzywaja. wylacz.

potem mozesz jeszcze (po wylaczeniu urzadzen w biosie) usunac istniejace urzadzenia w menadzerze urzadzen i po restarcie system je zainstaluje ale poprzydziela inne przerwania (tak mi sie na 90% wydaje).

wydaje mi sie takze ze samo wylaczanie urzadzen w biosie powinno pomoc. druga czynnosc nie musi byc konieczna.

regardz
hyde
Dodano
16.04.2003 12:20:47
i tak za niedlugo gry zaczna wymagac zainstalowanego DX 9. niezaleznie czy karta ma sprzetowe wsparcie czy nie.
tak jest aktualnie z DX 8
chcac zgrac w wiele gier na kartcie jak riva tnt 2, czy GF 2, i tak trzeba zainstalowac DX 8 mimo ze wymienione karty nie wspomagaja sprzetowo dx 8.

inna sprawa ze dx 9 zawiera calosc dx 8 plus kilka nowych rzeczy, a stare rzeczy z dx 8 sa ponoc poprawione.

i bywa to roznie – u mnie instatlcja dx 9 obnizyla wydajnosc , ale u niektorych podwyzsza – caly czas mowie o starych kartach bez ws[arcia DX9.

mysle ze trzeba samemu sprawdzic. no i ocxzywiscie miec mozliwosc cofniecia zmian bo czasem skutki instalacji dx9 bywaja nieciekawe

regrdz
hyde
Dodano
16.04.2003 12:17:09
Teź myslę źe... instalowanie dx na kartach nieobsługujących tego ( prawie źadna do końca :wink: ), nieopłaca się. I tak to problem dotyczy raczej jak zwykle ramu (ushkodzone kości), dysku twardego (moźe kontrloler nawalił :?: ), płyty głównej ( ECS się kłania :D ), karty graficznej (moźe stary monochromatczny hercules?)*. Róźne są powody. Takźe sprawdź: sprzęt, oprogramowanie*.

* – niepotrzebne skreślić :D
Lezio111
Dodano
14.04.2003 23:42:27
Czemu,B3TON? O ile uświadomili mnie,to to pomaga.U mnie po instalacji podskoczyło 3D.A mam tylko GForce2 Extreme
Pozdrawiam
tire
Dodano
14.04.2003 22:28:06
tire:
Moźe to pomoźe.Zainstaluj DirectX 9.Jest na CentrumXP.
Pozdrawiam.

bron boze – nie !

jak nie posiada sie karty z obsluga dx9 , to sie calkowicie mija z celem – obnizy to wydajnosc i niczemu innemu nie przysluzy
B3T0N
Dodano
12.04.2003 01:41:52
tire:
Pozdrawiam.

bron boze – nie !

jak nie posiada sie karty z obsluga dx9 , to sie calkowicie mija z celem – obnizy to wydajnosc i niczemu innemu nie przysluzy
B3T0N
Dodano
tire:
Pozdrawiam.

bron boze – nie !

B3T0N
Dodano
tire:
Pozdrawiam.

bron boze – nie !

B3T0N
Dodano
ja tez mialem dokladnie to samo. pomoglo jak wyjalem karte i dokladnie wyczyscilem slot agp i sama czesc karty która wchodzi do slotu ...

regardz
hyde
Dodano
11.04.2003 16:50:22
moj znajomy mialam podobna rzecz, dal koma do servisu, trzymali mu 2 tygodznie, a jak oddawali to powiedzieli ze wystarczylo przywrocc standardowe ustawienia biosu na plycie glownej, bo jakis tam konflikt z grafika wystapil
ozz17
Dodano
11.04.2003 00:21:04
Pozdrawiam.
tire
Dodano
10.04.2003 13:29:34
Pozdrawiam.
tire
Dodano
10.04.2003 13:29:34
Frog17PL
Dodano:
02.04.2003 00:02:53
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1