help, niespotykany problem z dyskiem

sam nie wiem do konca co sie stalo,zlozylem komus kompa,przez tydzie chodzil stabilnie,dzisiaj go odpalam a tam komunikat Nieprawidłowy dysk, wymien dysk i nacisnij dowolny klawisz. Przełoźylem dysk do mojego kompa i okazalo sie ze na partycji gdzie byl win98 pozostal tylko pusty katalog windows,wszystko wyczyszczone,nikt nie mial dostepu do tego kompa,wieczorem dzialal a rano....nie wiem co to moglo byc

Odpowiedzi: 5

motyw nastepujacy ten komunikat pojawia sie tez gdy master Boot rekord na dysku zostanie wymazany.... i komputer niema skad zabotowac systemu niewidzi aktywnej partycji itp proponuje zajrzec do fdiska tam sparwdzic czy sa aktywne partycje jesli partycje jest aktywna znaczy ze hmm bootrecord na dyziu zostal zmodyfikowany co moze osnaczac dzialalnosc virusa Lub hmm lamerskie obslugoiwanie sie dyskiem Podlaczanie go w niewlasciwy sposob POd inny komputer z innymi systemami ktore czasem lubia sobie bootrecordy wymazywac .... polecam programik BOOTREC....do zamieniania bootrecordow mozesz wgrac Bootrecord z inego dysku podwarunkiem ze znajduje sie tam taki sam system w podobnej konfiguracji ( bez zadnycyh innnych systemow na dyziu) jak to niepodziaua no to sorry gregoryy niedaj sie nabrac ze nikt nic przy tym dysku nierobiu...ostatecznie pozostaje zainstalowac system raz jeszcze
TzaR
Dodano
17.12.2002 23:53:19
Dysk mógł skasować wirus albo hacker.
SLAY3R
Dodano
17.12.2002 21:46:33
nie bylo dyskietki w napedzie,poprostu jakims sposobem cala zawartosc dysku zostala skasowana i dlatego wyskoczyl komunikat o braku systemu,nie wiem tylko co skasowalo mi dane na dysku
Shane
Dodano
17.12.2002 19:02:50
Shane:
Nieprawidłowy dysk, wymien dysk i nacisnij dowolny klawisz.

Taki komunikat pojawia się gdy komp bootuje się z nieprawidłowej dyskietki. Zazwyczaj pomaga wyciągnięcie dyskietki ze stacji :lol: :lol: :lol:
leopold
Dodano
17.12.2002 18:17:34
Shane:
Nieprawidłowy dysk, wymien dysk i nacisnij dowolny klawisz.

Taki komunikat pojawia się gdy komp bootuje się z nieprawidłowej dyskietki. Zazwyczaj pomaga wyciągnięcie dyskietki ze stacji :lol: :lol: :lol:
leopold
Dodano
17.12.2002 18:17:34
Shane
Dodano:
17.12.2002 16:33:14
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1