[HELP] ''IP i Neostrada''

Mam taki problem :=]] jak do tej pory nikt nie mugł go rozwiazać

a wiec..

mam NEO 768 kb/s mam Xpeka pro i sieć w domu zrobioną

Wszystko było git dopuki nie zrobiłem sieci miałem serverek gry MuOnline mialem krasnala server miałem radyjko w winampie
Lecz wszystko poszło sie je*** gdy tylko zalozylem sieć

Po Prostu to wszystko widać teraz tylko w mojej sieci .grrr
tak jakby nagle zrobił mi sie zwykły wew.IP :/
radio takze slychac tylko w sieci nawet gdy ktos pinguje mojego IP to jest Offline :/
Doszly mnie sluchy ze chodzi tu o porty tylko o jakie i czy da sie to zrobic na XPeku ?? wiem ze niebylo by problemu gdybym miał linuxa..... ale nie inwestuje w to :] i dodaje ze mój kompa własnie rozdziela Połączenie na drugi i tu własnie potrzebuje to naprawic :]
Routera nie mam wiec to jest nastepny koszmar
pls jesli jest tu jakas doswiadczona osoba w tych sprawach niech mi pomoze bo dla mnie to jest teraz mega kłopot nawet gdy sciagam z torrenta to moje IP czyta jako LAN :/ nie moge sciagac od ludzi za natem
Gdyby ktoś tu napisał byłbym mega wdzięczny i od razu zamawiam czteropaka taxuweczką pod chate :P

Odpowiedzi: 2

buahaha :P ale rozwiazanie było ;p po prostu kompa nie wylaczalem przez jakis tydzien i nie zaladowalo sie chyba usuniecie Systemowego Firewalla ;p teraz juz normalnie IP mi pinguje :] jestem wery happy i sorki za ten topic ale naprawde myslalem ze cos sie zrabalo :P
kapemaster
Dodano
10.11.2004 00:50:59
kapemaster:
...od razu zamawiam czteropaka taxuweczką pod chate :P
Nie ma sprawy. Autostradą A4 masz blisko :P .

Opisales tylko co miales i co masz teraz (tzn. ze teraz nic nie masz). A co z reszta ? Reszty mamy sie domyslac ? Jakie ustawienia, systemy, firewalle, itd... ?

W dziale Sieci znajdziesz przyklejony temat opisujacy ustawienia komputerow laczonych w siec LAN. Poczytaj, poustawiaj, pokombinuj i daj znac co i jak.
Jesli nie dasz rady, wrzuc tutaj pare slow na temat tego o czym napisalem wyzej. Moze jakis ipconfig /all na tych dwoch kompach i wyniki rowniez ?
EL NINO
Dodano
09.11.2004 20:38:52
kapemaster
Dodano:
09.11.2004 17:39:29
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1