HELP*** blad dysku? (ja qrde nie wiem...) ***HELP

Witam– oto kolejny problem, na który natrafiłem podczas pracy z komputerem. Jeźeli z innymi w jakimś stopniu potrafiłem sobie poradzić, to tego za cholerę nie mogę zrozumieć ?!?

Opisze teraz w pkt. co działo (i dzieje się z moim kompem):
Mam zainstalowany WinXP, dwa dyski (główny (c:): samsung 20GB–NTFS oraz kieszeń (d:): 4GB–FAT32). Wszystko działało ok. aź któregoś razu:

1) podczas uruchamiania systemu (tuź po tych pierdołach graficznych: system win jest uruchamiany itp.) pojawił się niebieski ekran, u góry napisane było: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME i pełno innych rad i krzaczków.
2) Zrestartowałem system– to samo
3) Odpaliłem z bootowalnego CD WinXP konsole odzyskiwania systemu– nie wykryła w ogóle instalacji Windowsa na dysku na c: (?) a dysk opisywał jako niesformatowany, bez etykiety
4) Zainstalowałem jeszcze raz WinXP tym razem w wolnej kieszeni (d:)
5) Pozamieniałem zworki, przestawiłem BIOS i odpaliłem komputer z drugiej instalacji (kieszeń)
6) Komputer uruchomił się normalnie– widzi dysk główny c:, ma do niego pełny (oczywiście poza niektórymi katalogami) dostęp, programy do sprawdzania dysku nie znalazły na nim źadnych błędów (?)
7) Znowu pozamieniałem zworki, odpaliłem kompa ponownie z zepsutej instalacji na c:\r 8) System ruszył normalnie tyle tylko, źe zniknęły wszystkie profile uźytkowników– pozostał tylko administrator (czyli ja! :o)
9) Zrestartowałem komputer, uruchomiłem go jeszcze raz– działał zupełnie normalnie– wszystkie profile, źadnych błędów
10) Próba kolejnego uruchomienia przyniosła nowy niebieski komunikat: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
11) Kolejne uruchomienie: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
12) Po którymś z kolei powtórzeniu wszystkich tych kroków system odpalił się normalnie
13) Wyłączyłem komputer– uruchomiłem go z CD WinXP, nainstalowałem na zepsutego windowsa (na c:) jeszcze raz nowego
14) Wszystko działała ok... aź do dzisiaj (!!!)
15) Historia kołem się toczy– błędy i próba ich naprawienia dokładnie takie same jak poprzednio (!?!)

Mam porobione kopie zapasowe, i gdyby nie to, źe komputer uruchamia się raz na 10 odpaleń wszystko było by ok. ;o)
Proszę o pomoc– najlepiej jakąś bardziej konstruktywną niź: przegraj wszystkie potrzebne dane do kieszeni, sformatuj dysk główny (polecą przy okazji wszystkie programy!!!) i zainstaluj ponownie WinXP...

Z góry dziękuje Tomek.
qwert@op.pl

Odpowiedzi: 1

Probowales wrzucic SP1 do XP???
Moze problem jest natury sprzetowej...?
brtx
Dodano
04.12.2002 18:11:22
malkontent
Dodano:
04.12.2002 14:49:58
Komentarzy: