HDD ...nie kuma...
Witam w dniu dzisiejszym padł mi dysk twardy tzn. mogę zrobić na nim partycje, ale nie da się go sformatować podzielę go na 2 to pierwsza działa, ale 2 formatuje się do 60 % i dalej pokazuje ze nie moźe sformatować przyczyna nieznana?? (przy tym cos tam puka w nim moze to uszkodzenie mechaniczne ? )
Znacie jakieś programy diagnostyczne, które mogą pomoc w takiej sytuacji??
Czy da sie cos z tym zrobic ??
Pzdr.
Znacie jakieś programy diagnostyczne, które mogą pomoc w takiej sytuacji??
Czy da sie cos z tym zrobic ??
Pzdr.
Odpowiedzi: 9
Seeker:marek321 szkoda nerw IMO na taki dysk :idea:
Tyz tak napisalem 4.6GB to nic ja tyle to mam muzyki :wink: A w dodatku strach co kolwiek na nim trzymac bo moze pasc za 10min za 2h za tydzien..itd.. Niestety nie orientuje sie ile moze kosztowac dysk do laptopa ale mysle ze z 50 zl wiecej wiec tak z 400zl na 120GB Musisz miec :wink:
marek321 szkoda nerw IMO na taki dysk :idea:
Poczytaj na stronie producenta dysku.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html
Ale chyba jego koniec.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html
Ale chyba jego koniec.
jesli puka, to padł i tyle. sciagaj reszki danych ktore pozostaly i do serwisu z nim jesli na gwarancji lub po nowy gdy po gwarancji :cry:
Do laptopa moze cos nie tak z chlodzeniem :?: gdzies cos sie obluzowalo i zaczyna uciskac na dysk :?: Heheh Sam Sobie kupujesz fajna sprawa :D
hehe dzieki ale juz od jakiegos czasu sam sobie kupuje co chce :wink:
konkretnie chodzi o dysk do laptopa i chcialem go jakos uratowac bo sa troche drozsze niz do stacjonarnych maaszyn
ale dzieki za rady :wink:
konkretnie chodzi o dysk do laptopa i chcialem go jakos uratowac bo sa troche drozsze niz do stacjonarnych maaszyn
ale dzieki za rady :wink:
Chymm czyli zostalo by tylko 3GB :?: Lepiej popros rodzicow i kup nowy dysk niema sensu sie bawic z takimi dyskami ich pojemnosc bedzie malec a do tego jeszcze cos w nim boczy wiec niewiadomo czy czasem on kompa nie popali. Sa programy ale one tylko to blokuja ale nie zatrzymuja. dysk 40 GB kosztuje z 120 zl a 120GB z max 300zl wiec lepeij kupic 120GB taka jest moja rada
Testuje go HDD regenerator i wyglada to nieciekawie
Dysk o pojemnosci 4,3 G od 3 G do gory same bad sectory :roll:
da sie je jakos oddzielic o reszty zeby jeszcze go troche pouzywac ?
jesli tak to jakim prgramem narazie nic nie znalazlem :cry:
Dysk o pojemnosci 4,3 G od 3 G do gory same bad sectory :roll:
da sie je jakos oddzielic o reszty zeby jeszcze go troche pouzywac ?
jesli tak to jakim prgramem narazie nic nie znalazlem :cry:
Puka.. Chymm nie spotkalem sie raczej piwinno trzeszczyc lub skrzypac albo jeszcze jakis inaxczej sie ocierac .... Programy testujace mozna znalesc na stronach producenta zazwyczaj. Kiedys ktos podawal ling gdzie byl opisany problem z dyskiem i co wtedy robic jakie programy i do czego chyba artukul na chip.pl