HDD help !
Kupilem dysk twardy Western Digital Caviar 200 Gb. Podlaczylem go, zainstalowalem system i okazuje sie ze calkowitego miejsca na dysku mam 127 Gb! Co mam z tym zrobic? Moze jakies zworki inaczej podlaczyc? Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
Odpowiedzi: 11
Ok dzieki Wam za pomoc, fajnie ze wiem co i jak tylko szkoda ze musze wywalic kolejna kase :/. Dzieki jeszcze raz.
Pychu:A ile takie cudo kosztuje?
Wpisz sobie w google: kontroler ata 133 cena – i popatrz ;)
Zobacz na jaki Allegro czy Komputroniku – wystarczy w Googlach wpisać – kontroler IDE sklep
Gadalem z kumplem na gg ktory sie zna i powiedzial ze to prawda co mowisz...Tylko ile kosztuje taki kontroler?
Pychu:Win Xp, plyta P6VXAT, obsluguje celerony...tak jest napisane w angielskiej instrukcji...a tych terminow i tak dalej nie jestem w stanie rozszyfrowac...
No i nie odszyfrujesz w Twoim wypadku chipset płyty nie obsłuźy tego dysku, od standardu ATA133 (limit ATA 128GB) jest to dopiero moźliwe , pozostaje zakup kontrolera IDE.
Nawet aktualizacja BIOSu nic nie da – adresowanie musi być 48 bitowe
A ile takie cudo kosztuje?
Pychu:Win Xp, plyta P6VXAT, obsluguje celerony...
Obawiam się, źe ze względu na płytę, koniecznym będzie zakup dodatkowego kontrolera aby obsłuźyć pełną pojemność dysku ...
Win Xp, plyta P6VXAT, obsluguje celerony...tak jest napisane w angielskiej instrukcji...a tych terminow i tak dalej nie jestem w stanie rozszyfrowac...
Pychu a system to Win311 czy moźe coś innego.? :wink:
Pisz na jakim systemie i na jakiej płycie chcesz ten dysk stawiać , byśmy się tu nie produkowali postami moźe niepotrzebnie
Pisz na jakim systemie i na jakiej płycie chcesz ten dysk stawiać , byśmy się tu nie produkowali postami moźe niepotrzebnie
Nie znam sie na Biosie...gdzie to sprawdzic?
Bios go widzi poprawnie ?? Jak nie to albo trzeba go zaktualizowć, albo (jeźeli po aktualizacji będzie nie tak) dokupić kontroler. Jeźeli jednak bios wykrywa go poprawnie to do wyszukiwarki forumowej wrzuć EnableBigLba i poczytaj.
Strona 1 / 1