Hasło sieciowe – zbędne!

Witam. Przeszukuje forum i nie oge znaleść odpowiedzi wiec piszę. Problem jest taki. Mam siec w domu i 2 kompy z Win XP SP2, jeden mój jeden siostry. Gdy wchodzę do sieci przez Moje miejsca sieciowe na komp siostry to jest ok. Gdy z kompa siostry w otoczeniu klikam na ikone mojego kompa to mam monit o login i hasło. Nigdy zadnego hasła nie zakładałem! Skąd ono sie wzieło i jak je zlikwidować? Mam ten problem nie po raz pierwszy i nie wiem jak go rozwiązać. Proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 3

Zadne kurna SPXy i NetBEUI. Ma byc tylko TCP/IP.

Albo masz wylaczone konto Gosc, albo dodane do odmowy logowania z sieci, albo komp siostry nie ma hasla.
O udostepnianiu jest chyba przyklejony temat ? Co prawda udostepnianiu zlozonym, ale obrazki ktore tam sa, pomoga Ci znalezc wszystko.
EL NINO
Dodano
25.02.2005 12:15:03
Mam zainstalowane 2 protokoły NWLink: System NetBIOS NWLink i Protokół transmisji zgodny z NWLink OPX/SPX/Net...

Chyba źe chodzi o jakiś inny :?: [/img]
rawil
Dodano
25.02.2005 10:12:00
musisz doinstalować protokół sieciowy NWLink z płytki WIN XP i będzie działało. kliknij: połączenia siesiowe–połączenie lokalne–zainstaluj–protokół– i podaj ścieźkę dostępu na płycie gdzie znajduje siędany protokół (poszukaj bo niepamiętam gdzie on jest ale dasz radę) i niepamiętam czy po tym ma być restart ale wrazie czego tak zrób.
Pan i pastuch
Dodano
25.02.2005 03:22:26
rawil
Dodano:
25.02.2005 00:42:27
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1