haslo na bios Phoenix
potrzebuje haselko uniwersalne do mojego biosa, ktosik zalozyl mi haslo i nie mam jak sie dostac do PhoenixBiosa w laptopie, thanx
Odpowiedzi: 6
Niestety źadne z tych hasel nie dzialają :(
Password :
phoenix, PHOENIX, CMOS, BIOS.
Spróbuj teź tych :
ALFAROME
BIOSTAR
biostar
biosstar
CMOS
cmos
LKWPETER
lkwpeter
setup
SETUP
Syxz
Wodj
Żródła podają informacje źe w niektórych modelach wystarch wcisnąc lewy shift podczas uruchamiania, lub w szybkim tempie naciskać ESC 100 razy
( przeładowanie bufora ).
phoenix, PHOENIX, CMOS, BIOS.
Spróbuj teź tych :
ALFAROME
BIOSTAR
biostar
biosstar
CMOS
cmos
LKWPETER
lkwpeter
setup
SETUP
Syxz
Wodj
Żródła podają informacje źe w niektórych modelach wystarch wcisnąc lewy shift podczas uruchamiania, lub w szybkim tempie naciskać ESC 100 razy
( przeładowanie bufora ).
Toshiba Satellite 1135 – S155 Serial No. 23358844K, Bios Phoenix (nic wiecej nie pisze o biosie)
Jakiej firmy ten laptop, model, no.serial , v.Bios`u to podam Tobie hasła bo coś słabo szukałeś.
Wielkie mi grzebania w bebechach :shock: .
Rozkręcasz nic nie grzebiąc, wyszukujesz Bios EPROM i dajesz na niego powietrze z 1 min .
Czekasz z 20 min i uruchamiasz laptopa bez hasła.
Wielkie mi grzebania w bebechach :shock: .
Rozkręcasz nic nie grzebiąc, wyszukujesz Bios EPROM i dajesz na niego powietrze z 1 min .
Czekasz z 20 min i uruchamiasz laptopa bez hasła.
To źeby bylo wszystko jasne, to juź wyjaśniam :D To pisal moj kolega, laptop jest jego, przywioz sobie ze stanow i juz mial zalozone haselko na biosa i nie moze se zmienic zeby botowal z plyty, zeby zainstalowac polskiego windowsa. Hasel juz szukalem, nic ciekawego nie znalazl, a to co znalazl to nie dzialaja, a grzebac w srodku koleś nic nie chce.
Ktoś :)
Dwie metody rozwiązania problemu :
1. Google/Altavista wpisz Bios backdoor password lub nazwa Biosu backdoor pasword ( Nie bęce szukał za Ciebie ).
2. Wyciągnij baterię lub przestaw Jumper ( jeśli występują, ale w laptopach to wątpie czy są )
Skuteczna metoda to obniźenie temp kości EPROM spręźonym powietrzem i uruchomienie po 20 min.
Dwie metody rozwiązania problemu :
1. Google/Altavista wpisz Bios backdoor password lub nazwa Biosu backdoor pasword ( Nie bęce szukał za Ciebie ).
2. Wyciągnij baterię lub przestaw Jumper ( jeśli występują, ale w laptopach to wątpie czy są )
Skuteczna metoda to obniźenie temp kości EPROM spręźonym powietrzem i uruchomienie po 20 min.