hasło administratora

witam,mam taki problem: zainstalowałem sobie linuxa na dysku D a na dysku C był win XP i teraz nie mogę wejsć do wina xp ,krzyczy mi ,źe brak pliku ntldr ,przeczytałem wiele postów na temat ntldr i wiem jak go odzyskać tylko problem w tym ,źe jak wchodze w panel odzyskiwania systemu to trzeba podać hasło administratora a ja go nie pamiętam co zrobić.proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 8

dzięki wszystkim,ale niestety wgrałem wina od początku i tu znowu problem dane z wina XP miałem na drugim dysku gdzie był linux i po instalce wina nie mgłem wejsć na linuxa,ale i z tej sytuacji znalazłem wyjscie mianowicie juz na nowym XP wgrałem program captain nemo (który gorąco polecam) i odzyskałem dane ze starego wina XP(które były na dysku linuxowym) poczym wgrałem spowrotem lina mandrake i wszystko wróciło do normy.jeszcze raz dzięki.
klon
Dodano
08.11.2004 17:02:37
Miałem bardzo podobny problem...rozwiązanie:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22730&highlight=

pliki ntldr, boot.ini moźesz odzyskać startując system z dyskietki startowej (lepiej takowe mieć ;) )WinXP

Dyskietki startowe==> www.bootdisk.com i oczywiście na oficjalnych stronach Microsoftu

POZDRO600
onf77
Dodano
08.11.2004 10:12:20
Witam
Miałem kiedyś podobny problem a mianowicie z ciekawości usunąłem plik ntldr :) a jest to plik jak się okazało potrzebny do uruchomienia systemu. Problem rozwiązałem w ten sposób, źe poszedłem do kolegi z dyskiem i skopiowałem ten plik do siebie dokładnie na dysk c:/ spróbuj moźe tobie tez to pomoźe.
marekchtm
Dodano
08.11.2004 09:56:15
witam, nadal nie rozwiązałem tego problemu,odzyskałem dane z dysku gdzie był win XP za pomocą linuxa i chyba zrobie reinstalkę XP.Chyba ,źe macie jeszcze jakieś sugestie.
klon
Dodano
06.11.2004 23:14:09
EL NINO:
Bobi_robert:
klon:
...źe jak wchodze w panel odzyskiwania systemu to trzeba podać hasło administratora a ja go nie pamiętam co zrobić.proszę o pomoc.

To zdanie wskazuje ze mozesz uruchomic system
IMO to zdanie wskazuje jedynie na probe uruchomienia konsoli odzyskiwania po wystartowaniu kompa z plyty XP :wink: .

Kurna ale sie dzis tłumaczyc musze :P

Oczywiscie przeczytalem zamiast odzyskiwania >> sterowania
Wszystko to przez ten przedrostek "panel" :P

Bedzie tych tłumaczen na dzis, oczywiscie wszystko zwalam na zaawansowana zacme :mrgreen:
Bobi
Dodano
06.11.2004 21:32:00
Bobi_robert:
klon:
...źe jak wchodze w panel odzyskiwania systemu to trzeba podać hasło administratora a ja go nie pamiętam co zrobić.proszę o pomoc.

IMO to zdanie wskazuje jedynie na probe uruchomienia konsoli odzyskiwania po wystartowaniu kompa z plyty XP :wink: .
EL NINO
Dodano
06.11.2004 21:24:18
klon:

klon:
tak znalazłem juź wczesniej przd napisaniem mojego głównego postu,tylko ,źe jest napisane jak zmienić hasło administratora gdy się mozna dostać do win XP a ja nie mogę się zalogować do systemu na samym początku krzyczy mi brak pliku ntldr.

http://support.microsoft.com/kb/320397/PL/
Bobi
Dodano
06.11.2004 09:55:31
tak znalazłem juź wczesniej przd napisaniem mojego głównego postu,tylko ,źe jest napisane jak zmienić hasło administratora gdy się mozna dostać do win XP a ja nie mogę się zalogować do systemu na samym początku krzyczy mi brak pliku ntldr.
klon
Dodano
06.11.2004 09:46:25
klon
Dodano:
06.11.2004 08:18:04
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1