Hasło Administratora XP

Mam problem:

Mianowicie mój Tatuś załoźył mi hasło na BIOS, lecz gdy zoriętował sięźe bez problemów sobie z tym radze – postanowił szukać innych sposobów;] :

1. Załoźył hasło na mego usera w xp ;]
2. Zablokował dostęp do Panelu Sterowania [konta urzytkowników]
3. Postanowiłem szukać desperackiej deski ratunku :). Udało się komenda "control userpasswords2" w poleceniu uruchom :D:D:D
4. Tatuś zorientował się źe ściągnąłem hasło z głównego Admina na kompie...
5. Mam teraz WIELKI PROBLEM...przedtem korzystałem z kompa kiedy chciałem i ile chciałem, ale oceny [eh...]

Bardzo potrzebuje pomocy

Odpowiedzi: 20

Ja teź lepiej nie będe odpowiadał

Mogłaby ci sie nie spodobac moja odpowiedz :) :) :)
MetaVirus
Dodano
20.12.2004 22:47:31
Over: Czy myślisz źe jestem skończonem debilem i zakładając ten post o tym wcześniej nie myślałem ;]
(nie odpowiedaj)
kicius
Dodano
20.12.2004 22:31:55
MaStEr_HoMe:
Człowieku (chyba moge się tak do Ciebie zwracać)

Ja potrzebue się tylko dowiedzieć jak moźna "podajrzec" TO HASŁO

:D:D:D:D:D

moźe po prostu idź do administratora i sie go spytaj ? Na jedno wyjdzie.
Over
Dodano
20.12.2004 15:59:59
MaStEr_HoMe:

Ja potrzebue siętylko dowiedzieć jak moźna "podajrzec" TO HASŁO

Stając za Administratorem i patrząc Mu przez ramię.
Rebe
Dodano
20.12.2004 15:45:05

Ja potrzebue siętylko dowiedzieć jak moźna "podajrzec" TO HASŁO

kicius
Dodano
20.12.2004 15:36:54
Cos mi sie wydaje, ze nie potrafisz zrozumiec bardzo prostych wypowiedzi. Wyobraz sobie (chociaz to moze byc dla Ciebie zbyt trudne), ze na tym forum nie pomagamy lamac zadnych hasel.

Dotarlo w koncu ?
EL NINO
Dodano
19.12.2004 22:35:51
Ej, ej Panowie(i Panie :P)

Ja tu tylko chcę się prostej rzeczy dowiedzieć...

Albo jakiąś nazwe programika, który umoźliwia "złamanie" hasła uźytkownika.

A Wy mi tu o jakiś cyckach pieprzycie :evil:
kicius
Dodano
19.12.2004 22:27:39
tutu1:
Mateuszpi:
Tatko jest super Administratorem (przynajmniej do 18 roku źycia (wedlug polskiego prawa)) i nic nato nie poradzisz :)

No, nie zupełnie, raczej do 21 roku, tak naprawdę dopiero wtedy osiąga się pełne prawa obywatelskie (według polskiego prawa).
Odstawienie na jakiś czas od cycka (czyt. komputera) bardzo dobrze młodym ludziom robi. Wypracowania zaczynają wyglądać na własne i niestety, wtedy ojciec nie wie czy się cieszyć, czy martwić ale ma szansę co nieco skorygować! :lol:

Jeśli mam być dokladniejszy to jesteźmy zaleźni od rodziców (opiekunów) do czasu zakończenia nauki czyli max do 25 roku źycia, ale w społeczeństwie pełnoletniość osiąga się w wieku 18 lat (tak się przymuje) chociaź niekaźdy dorawsa w tym wieku :)
Mateuszpi
Dodano
17.12.2004 18:10:35
superadmin to brzmi dumnie ale problem nie tyczy sie tylko kontroli rodzicielskiej bo zapewne dzieciaci są i zonaci a niewiadomo teraz czy dzieciak czy źonka większych szkód moze narobic 8) ja mam kobiete i pomimo tego ze ma konto bez upreawnien i nawet to ze mam sekretnik zawsze jest cos z czego trzeba mi sie tłumaczyc więc to tylko kwestja czasu jak młody obejdzie wszystko bo taka jest siła zeczy,ciekawosc i niezaleznosc zawsze pchały ludzi ku nieznanemu...uuu sie rozpisałem :)
Rudiczek
Dodano
17.12.2004 14:50:48
Mateuszpi:
Tatko jest super Administratorem (przynajmniej do 18 roku źycia (wedlug polskiego prawa)) i nic nato nie poradzisz :)

No, nie zupełnie, raczej do 21 roku, tak naprawdę dopiero wtedy osiąga się pełne prawa obywatelskie (według polskiego prawa).
Odstawienie na jakiś czas od cycka (czyt. komputera) bardzo dobrze młodym ludziom robi. Wypracowania zaczynają wyglądać na własne i niestety, wtedy ojciec nie wie czy się cieszyć, czy martwić ale ma szansę co nieco skorygować! :lol:
tutu1
Dodano
17.12.2004 12:02:32
robak:
no to ja – teź ojciec się spytam :D
wiem źe są bootmanagery w których moźna ustalić hasło, źeby odpalić system. Czy na takie zabezpieczenie teź łatwo moźna znaleźć sposób?
Pozdrawiam.

Czy łatwo ? to zaleźy....od człowieka ,źe tak powiem.
Mogę napisać za siebie – dla mnie problemu nie stanowi , dla mojego syna ....jeszcze jakiś czas ..tak.

Ps. Parafrazując "Psy" – my łojce musimy sie trzymać razem" – zero porad w tym temacie dla podpadziochów :idea:
Seeker
Dodano
17.12.2004 10:05:58
no to ja – teź ojciec się spytam :D
wiem źe są bootmanagery w których moźna ustalić hasło, źeby odpalić system. Czy na takie zabezpieczenie teź łatwo moźna znaleźć sposób?
Pozdrawiam.
robak
Dodano
17.12.2004 07:37:23
Lucky:
niezle ;D a co by sie stalo gdybys ty zrobił starego w balona ;D

Obawiam się źe niemógłby teras z nami rozmawiać :)
Mateuszpi
Dodano
17.12.2004 00:05:01
niezle ;D a co by sie stalo gdybys ty zrobił starego w balona ;D
Lucky
Dodano
16.12.2004 22:02:34
MaStEr_HoMe:
Ej...sory

Moj user tesh jest Administratorem :D

Tylko Tata się "zdenerwował" :(

Mateuszpi
Dodano
16.12.2004 21:51:01
Ej...sory

Moj user tesh jest Administratorem :D

Tylko Tata się "zdenerwował" :(
kicius
Dodano
16.12.2004 18:40:04
MaStEr_HoMe:
Nie rozumiem ;] :?

Jak to nie uzyskam informacji :roll:

Proszę o pomoc...jeśli jest w tym coś złego[bo ja nie widze]

Chcę się tylko dowiedzieć w takim razie gdzie mog szukać pomocy :?

1. Tak to.
2. usiłujesz obejść restrykcje nałoźone przez administratora – w takim charakterze występuje Ojciec.
3. Na pewno nie tutaj.
Rebe
Dodano
16.12.2004 18:16:23
Nie rozumiem ;] :?

Jak to nie uzyskam informacji :roll:

Proszę o pomoc...jeśli jest w tym coś złego[bo ja nie widze]

Chcę się tylko dowiedzieć w takim razie gdzie mog szukać pomocy :?
kicius
Dodano
16.12.2004 18:12:22
Rebe:

b optymizm w podejściu do dziecka

MaStEr_HoMe, ciesz się, źe pesymizm się jeszcze nie objawił :lol:
Gagman
Dodano
16.12.2004 17:44:45
Da się wszystko zrobić, ale tego typu informacji nie uzyskasz. Albo się z Ojcem dogadaj, albo męcz się.
Rebe
Dodano
16.12.2004 11:43:31
kicius
Dodano:
15.12.2004 22:32:45
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2