hall.dll
mam problem przy uruchamianiu systemu... mam 2 systemy windows xp i gdy pojawia sie wybor systemu to gdy wybieram pierwszy (ten glowny) to jest wszystko ok! jednak gdy wybiore ten drugi wyskakuje blad:
bledny lub nieprawidlowy plik "/WINDOWS/SYSTEM32/HALL.DLL"
co mam zrobic? tylko prosze o odpowiedz konkretna a nie ze mam wpisac w wyszukiwarce "hall.dll" bo szukalem sporo czasu i nic! nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi! z gory dzieki!
bledny lub nieprawidlowy plik "/WINDOWS/SYSTEM32/HALL.DLL"
co mam zrobic? tylko prosze o odpowiedz konkretna a nie ze mam wpisac w wyszukiwarce "hall.dll" bo szukalem sporo czasu i nic! nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi! z gory dzieki!
Odpowiedzi: 6
Nie podałem skąd płyta:
Komputer Swiat 23/2004
henry
Żeby coś dopisać, uźyj przycisku
SLAY3R
Komputer Swiat 23/2004
henry
Żeby coś dopisać, uźyj przycisku
SLAY3R
Witam
Włączyłem się do dyskusji bo niedawno uporałem się z podobnym problemem.Mam XP+SP2 oraz na drugim dysku winME instalowany w drugiej kolejności po XP.
W nr 23/2004 jest program HardDiscMenager a w nim QuickStart=instalacja i zarządzanie systemami operacyjnymi=utwórz instalację i konfigurację
BootMenagera.
Moźna tam teź zrobić dyskietkę startową
W moim przypadku po resecie pojawił się kolorowy
ekran wyboru systemu i oto mi chodziło.
Powodzenia pozdrawiam
henry
Włączyłem się do dyskusji bo niedawno uporałem się z podobnym problemem.Mam XP+SP2 oraz na drugim dysku winME instalowany w drugiej kolejności po XP.
W nr 23/2004 jest program HardDiscMenager a w nim QuickStart=instalacja i zarządzanie systemami operacyjnymi=utwórz instalację i konfigurację
BootMenagera.
Moźna tam teź zrobić dyskietkę startową
W moim przypadku po resecie pojawił się kolorowy
ekran wyboru systemu i oto mi chodziło.
Powodzenia pozdrawiam
henry
Uruchom kompa z plyty XP, wejdz do konsoli i wydaj komendy:
1. Attrib –H –R –S C:Boot.ini
2. DEL C:Boot.ini
3. BootCfg /Rebuild
4. Fixboot
1. Attrib –H –R –S C:Boot.ini
2. DEL C:Boot.ini
3. BootCfg /Rebuild
4. Fixboot
no bardzo fajnie REBE ale... no wlasnie ale... chodzi o to ze zastapienie tego pliku jakimkolwiek innym (z innego systemu lub bezposrednio z plytki windowsa xp) nie pomaga! dlatego pytam sie o jakis inny sposob!
Uruchom z plyty konsole odzyskiwania, wejdz do katalogu I386 (plylta xp) wpisz expand hall.dl_
( tylko dokladna sciezke podaj gdzie to ma sie rozpakowac :)) i powinno chodzic:) ale reki se nie dam uciac:))))
( tylko dokladna sciezke podaj gdzie to ma sie rozpakowac :)) i powinno chodzic:) ale reki se nie dam uciac:))))
Pewnie, bym Ci i uwierzył na słowo, ale specjalnie sprawdziłem , źe o poleceniu expand w powiązaniu z "hal.dll" osobiście pisałem.
Moźe więc jednak zamiast negować zawartość tego co na forum juź było raz jeszcze te archiwalia przejrzysz.
Tam pewnie i o składni expand sie odwiesz, choć ona i po wywołaniu z przełącznikiem /? się pokazuje.
Moźe więc jednak zamiast negować zawartość tego co na forum juź było raz jeszcze te archiwalia przejrzysz.
Tam pewnie i o składni expand sie odwiesz, choć ona i po wywołaniu z przełącznikiem /? się pokazuje.
Strona 1 / 1