Half–life nie chodzi z konta gościa
Temat wyjaśnia wszystko. Gierka, która bez najmniejszych problemów chodzi w profilu z uprawnieniami administratora, w gościu nawet nie drgnie. Wyłączenie prostego udostępniania i późniejsze uprawniejsze gościa do pełnej kontroli nad folderem z gierką nie poskutkowało, choć w przypadku innych gierek definitywie załatwiało sprawę. Problem dotyczy równieź counter strike'a.
Odpowiedzi: 2
Komp jest usytuowany w niekomercyjnej kafejce internetowej (są takie!). Zwiększanie uprawnień gościa nie jest więc rozwiązaniem optymalnym. Z kolei oczywiście mogę w koncie gościa uruchomić gierkę (menu kontekstowe, uruchom jako..), jednak to rozwiązanie skazałoby mnie na codzienne przebywanie w kafejce od 10 do 21, na co nie mam ochoty. Jestem jedynym administratorem kafejki. Nadanie uprawnień admina innym pracownikom obsługi skończyło się samowolnym instalowaniem pragramów typu Kazaa, DC++ i innych, co w instytucjach publicznych jest niedopuszczalne. Przeglądnąłem mnóstwo stron www, usiłując znaleźć rozwiązanie i do tej pory go nie znalazłem. Przepraszam z góry wszystkich, których irytuje umieszczenie problemu gry na forum XP, ale intuicyjnie czuję, źe problem leźy bardziej po stronie systemu niź samej gierki.
Byc moze wieksze prawa do folderow systemowych daloby jakis efekt, chociaz tego nie moge Ci zagwarantowac. Moze uzytkownik zaawansowany ? Moza Uruchom jako ... (run as) administrator ?
Strona 1 / 1