Half–life nie chodzi z konta gościa

Temat wyjaśnia wszystko. Gierka, która bez najmniejszych problemów chodzi w profilu z uprawnieniami administratora, w gościu nawet nie drgnie. Wyłączenie prostego udostępniania i późniejsze uprawniejsze gościa do pełnej kontroli nad folderem z gierką nie poskutkowało, choć w przypadku innych gierek definitywie załatwiało sprawę. Problem dotyczy równieź counter strike'a.

Odpowiedzi: 2

Komp jest usytuowany w niekomercyjnej kafejce internetowej (są takie!). Zwiększanie uprawnień gościa nie jest więc rozwiązaniem optymalnym. Z kolei oczywiście mogę w koncie gościa uruchomić gierkę (menu kontekstowe, uruchom jako..), jednak to rozwiązanie skazałoby mnie na codzienne przebywanie w kafejce od 10 do 21, na co nie mam ochoty. Jestem jedynym administratorem kafejki. Nadanie uprawnień admina innym pracownikom obsługi skończyło się samowolnym instalowaniem pragramów typu Kazaa, DC++ i innych, co w instytucjach publicznych jest niedopuszczalne. Przeglądnąłem mnóstwo stron www, usiłując znaleźć rozwiązanie i do tej pory go nie znalazłem. Przepraszam z góry wszystkich, których irytuje umieszczenie problemu gry na forum XP, ale intuicyjnie czuję, źe problem leźy bardziej po stronie systemu niź samej gierki.
Piotreque
Dodano
11.09.2003 01:15:16
Byc moze wieksze prawa do folderow systemowych daloby jakis efekt, chociaz tego nie moge Ci zagwarantowac. Moze uzytkownik zaawansowany ? Moza Uruchom jako ... (run as) administrator ?
EL NINO
Dodano
10.09.2003 18:52:44
Piotreque
Dodano:
10.09.2003 14:10:55
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1